Председателят на Японския олимпийски комитет Цунеказу Такеда отхвърли обвиненията, които

...
Председателят на Японския олимпийски комитет Цунеказу Такеда отхвърли обвиненията, които
Коментари Харесай

Япония ще се защитава във Франция заради обвинения за корупция за Олимпиадата в Токио

Председателят на Японския олимпийски комитет Цунеказу Такеда отхвърли обвиняванията, които му насочи френско следствие за това по какъв начин Токио е спечелил семейството на идващите Летни олимпийски игри, съобщи БГНЕС.
" Ще подпомагам с френските прокурори и ще направя всичко допустимо да потвърдя своята непорочност ", сподели Такеда на конференция в Токио.
Скандалът стартира през 2016 година, когато френската прокуратура разгласи, че има данни, че Организационния комитет на игрите в Токио е дал крупна сума пари на консултантска компания от Сингапур както преди вота, определящ града хазаин, по този начин и след гласуването. Цунеказу Такеда не отхвърля да е имало заплащане, само че твърди, че в него няма нищо нелегално.
Японците организираха свое следствие и споделиха, че няма нарушаване на закона.
Според французите, сингапурската компания е обвързвана със сина на някогашния началник на Международна асоциация на лекоатлетическите федерации Ламин Диак. Той беше член на МОК през 2013 година и се счита, че е имал въздействие измежду делегатите от Африка. Синът му се търси във Франция за редица финансови закононарушения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР