Председателят на World Snooker Бари Хърн обяви, макар и неофициално,

...
Председателят на World Snooker Бари Хърн обяви, макар и неофициално,
Коментари Харесай

Скоро ще гледаме съвсем нов тип снукър турнир

Председателят на World Snooker Бари Хърн разгласи, въпреки и импровизирано, че напълно скоро почитателите на снукъра ще гледат напълно нов вид шампионат. Основателят на промоутърската компания “Мачрум” съобщи, че скоро в календара ще попада конкуренция от вида на “Mosconi Cup” в билярда до девета топка или на “Ryder Cup” в голфа. Идеята е най-хубавите играчи от Европа да се изправят против събирателен тим на “останалия свят” - тази година в тениса също бе изработен сходен опит с “Laver Cup”.

It’s coming.
— Barry Hearn (@BarryHearn) October 30, 2017
Излишно е да се загатва, че възможен събирателен тим на Европа ще бъде образуван главно от английски състезатели, а в състава на “останалия свят” биха попадали най-вече китайци, плюс, може би, Нийл Робъртсън.

“Mosconi Cup” e одобрен като един от най-престижните шампионати по билярд девета топка и тазгодишното му 24-о издание в историята ще се организира в Лас Вегас, като в него се опълчват тимовете на Европа и Съединени американски щати (както е в “Ryder Cup” и “Laver Cup”, просто в снукъра няма професионални състезатели от Щатите и по тази причина ще става въпрос за тим на “останалия свят”).
В предишното даже най-големите снукър звезди са взели участие в европейския отбор за “Mosconi Cup” - Джими Уайт, Стив Дейвис, Алекс Хигинс и дори Рони О’Съливан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР