Председателят на временната парламентарна комисия за сделката с ЧЕЗ и

...
Председателят на временната парламентарна комисия за сделката с ЧЕЗ и
Коментари Харесай

Желю Бойчев: Причина за създаването на комисия за сделката с ЧЕЗ е обърканата позиция на правителството

Председателят на краткотрайната парламентарна комисия за договорката с ЧЕЗ и народен представител от Българска социалистическа партия Желю Бойчев съобщи в предаването " Неделя 150 ",че причина за основаването на комисията е обърканата и паническа, по думите му, позиция на държавното управление.

" Ние би трябвало да изясним какъв ще бъде залогът, с който ще се обезпечи финансирането на тази договорка, тъй като отговора, че кредитополучател ще бъде сдружение, което придобива акциите - " Инерком " -България е, че то не е лицензиант в тази активност и се получава един ноусенс. В един миг това сдружение може да си трансферира собствеността на който си желае и регулаторът да се окаже, че финален ще научи за всичко това. Разбира се, също това, което тормози хората, е какво е финансирането, какъв е произходът на средствата ".

Десислава Атанасова от ГЕРБ сподели, че се надява краткотрайната комисия да работи професионално и да загърби политическото говорене:  Десислава Атанасова

" Очаквам всички терзания да се потушат и в действителност да стане ясно, че това е договорка, осъществена на територията на друга страна, въпреки и член на Европейския съюз също като България, сред две юридически лица, само че в която договорка българското държавно управление няма никакво присъединяване. Освен това чакам да стане ясно, че България като страна може да подсигурява на българските жители, че работата на българските институции ще даде задоволително отбрана и гаранции на правата на потребителите ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР