Председателят на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос

...
Председателят на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос
Коментари Харесай

Орден Свети Георги за Михаил Костаракос

Председателят на Военния комитет на Европейския съюз военачалник Михаил Костаракос се срещна с началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и с министъра на защитата Красимир Каракачанов. На гала в министерството военачалник Костаракос беше награден с почетен знак " Св. Георги " - първа степен за офицери.


По време на срещата бяха разисквани развиването на отбранителните действия на Европейски Съюз, съдействието с сътрудниците, както и новата световна тактика на съюза по външна политика и сигурност. Началникът на защитата съобщи, че България приветства решението на Съвета на Европейски Съюз за съгласуван годишен обзор на защитата. След награждаването военачалник Костаракос се срещна и с президента Румен Радев.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: Обсъдихме някои въпроси, освен свързани с европейската защита, говорихме и за проблемите в сигурността на Западните Балкани. " военачалник Михаил Костаракос, ръководител на Военния комитет на Европейския съюз: Европейски Съюз е изправен пред многочислени предизвикателствa и опасности, идващи от изток и юг. България към този момент изпита тези провокации и от двете направления и по тази причина тя играе витално значима роля по време на своето председателство, да резервира настоящия подтик и да приближи Европейски Съюз стъпка по-близо до реализирането на визията за една по-силна Европа. Не се колебая, че ще съумеете в това начинание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР