Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски се закани да внесе в

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски се закани да внесе в
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ внася вот на недоверие срещу Заев

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски се закани да внесе в понеделник избор на съмнение против държавното управление на Зоран Заев.

Заев сподели, че подава оставка след неуспеха на локалните избори, само че към този момент това не е станало публично. Управляващото болшинство към СДСМ се надява да образува нов кабинет с различен министър председател, само че в това време най-голямата опозиционна партия Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ разгласи, че към този момент има ново парламентарно болшинство.
Мицкоски твърди, че има поддръжката на 61 депутата в 120-местния парламент.

Той прикани останалите 59 депутати да се причислят към новото болшинство.

“Вратата е отворена за всеки, който счита, че това държавно управление на Заев не е положително. Всеки, който поддържа това държавно управление, несъмнено, няма да бъде част от депутатите, които ще гласоподават съмнение. Тук няма политическа партия, а депутати. Общо 61 поддържаха самодейността. Призовавам и останалите да се причислят “, сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ.

Той разяснява, че ВМРО-ДПМНЕ е с ясна евроатлантическа ориентировка.

“Още при основаването на партията при започване на 90-те години на предишния век ние ясно декларирахме, че сме за участие в НАТО и Европейски Съюз “, добави той.

Мицкоски обаче залага на антибългарски послания и оспорва контракта за добросъседство с България. Има запаси и към Преспанския контракт с Гърция, който реши разногласието за името.

“Никой не може да ми забрани да не се усещам благополучен от Преспанския контракт и до момента в който работя като политик, ще се боря да поправя тази неправда, която бе нанеса на нашия народ, да я поправям. Това е мое право и никой не може да ми го отнеме. От мен не би трябвало да очаквате да работя като Зоран Заев и непрестанно да дублирам " Северна ", сподели Мицкоски, представен от БГНЕС.

" Преспанският контракт е действителност и ние не може да бъдем лицемерни и да споделяме: Това не е действителност. Да се вършим на слепи...В същото време ще продължим да работим тази действителност, един ден като седнем на една маса с нашите сътрудници в Европейски Съюз, да изправим тази неправда, както и всички неточности произлезли от тази действителност ", сподели той.

По-рано Мицкоски прикани Скопие едностранно да се откаже от Договора за другарство и добросъседство, който бе подписан на 1-ви август 2017 година

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР