Председателят на ВКС Лозан Панов обжалва наложената му от Сметната

...
Председателят на ВКС Лозан Панов обжалва наложената му от Сметната
Коментари Харесай

Лозан Панов обжалва глобата си, имал имуществена декларация

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов апелира наложената му от Сметната палата санкция от 1000 лв.. Санкцията беше наложена, тъй като Панов не е подал към нея декларация за имуществото си. Той обаче не е склонен с санкцията и желае от районния съд да я анулира, оповестява Българска телеграфна агенция.

Лозан Панов се яви самичък в районния съд през днешния ден и изясни, че е заявил имуществтото си пред Инспектората към Висш съдебен съвет, тъй като след измененията в закона това бил органът.
Болтовете на колата на НСО, употребена от Лозан Панов, можело да се саморазвият Няма никакви данни някой да ги е развил съзнателно, споделиха от прокуратурата
Съдът не позволи като страна по делото новата комисия за битка с корупцията (КПКОНПИ). Според съда Сметната палата не е закрита, макар че звеното, което дава отговор за този вид нарушавания към този момент е част от КПКОНПИ. Освен това Сметната палата не била вярно призована.

Панов сподели, че постоянно е подавал заявления пред Сметната палата. Освен това и на уеб страницата на Сметната палата и на уеб страницата на Инспектората към Висш съдебен съвет пишело, че към този момент подават заявления пред ИВСС.

Според Лозан Панов било превратно практикуване на власт настояването на Сметната палата декларациите да бъдат подавани пред нея.

Съдът ще се произнесе в период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР