Председателят на ВКС Лозан Панов не харесва обажданията по телефона

...
Председателят на ВКС Лозан Панов не харесва обажданията по телефона
Коментари Харесай

Лозан Панов направи забележка на депутатите за формата на общуване

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов не харесва позвъняванията по телефона сред институциите. Но пък две години чакал среща със законодателите. Това стана ясно от думите му пред Народното събрание.

Миналата седмица той трябваше да почете депутатите, които гледат годишните отчети на съдилищата за 2016 и 2017. Липсата му тогава ядоса законотворците.

Днес Павел Шопов от " Атака " даже изиска арбитър номер едно да не бъде допускан в зала. Предложението му обаче не мина.

В продължение на 2 години чакам покана от Народното събрание, показа Лозан Панов. " Миналата седмица получих позвъняване по телефона ден преди съвещанието. Отговорих документално с вярата, че ще бъда свестен вярно, че формата ни на другарство не е позволена ", оправда отсъствието си предходната седмица той. И през вчерашния ден получил позвъняване по телефона през днешния ден да се яви в пленарна зала.

Вероятно съм последният, който не е схванал, че телефонните повиквания от дълго време са заменили епистоларната форма на другарство сред законодателната и правосъдната власт, показа Лозан Панов. По- сензитивните одобриха моето неявяване предходната седмица като пренебрежение към Народното събрание, захапа той депутатите.

Нямам визия какъв брой доста се е скъсила дистанцията сред управляващите в България, продължи той.

Заместник-председателят на Народно събрание Емил Христов се засегна и настоя ръководителят на Върховен касационен съд да приказва всъщност.

Основният проблем пред съдиите остава натовареността, стана ясно от отчетите. Затова Лозан Панов желае законодателни ограничения за решение на казуса. Той подлага на критика в края на изказването си качеството на законотворчеството.

Утре като елементарни жители ще би трябвало да живеете по разпоредбите, които сте основали, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР