Председателят на ВКС Лозан Панов изрази мнение, че ако мониторингът

...
Председателят на ВКС Лозан Панов изрази мнение, че ако мониторингът
Коментари Харесай

Лозан Панов: Отпадане на мониторинга върху България звучи положително

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов изрази мнение, че в случай че мониторингът върху България от Европейска комисия отпадне, то това ще има значение за жителите да схванат, че отговорността не би трябвало да се трансферира на другиго и не някой различен ще ни позволи проблемите, а би трябвало ние да го създадем. Той разяснява тематиката пред публицисти във Висшия правосъден съвет.

Лозан Панов отхвърли да приказва в конкретика за отчета, защото той още не е оповестен и не е осведомен нито с черновата на отчета, нито с претекстовете в него.

Председателят на Върховен касационен съд обаче уточни, че отпадане на мониторинга звучи позитивно и съгласно него това най-вероятно щяло да се употребява в идните два избора, в границите на тази седмица.

Тази седмица следва да бъде определен новият основен прокурор, а в края й да се проведат локални избори.

Председателят на Върховен касационен съд добави още, че явно Механизмът за инспекция едва ли е най-добре работещият, и в случай че се приказва за наказания за влияние върху правните системи, в това число посредством прекъсване на финансови средства от Европейски Съюз, това може да се окаже по-добър механизъм

Панов сподели още, че последните събития в правосъдната ни система са посочили, че тя не е с измерения, каквито би трябвало да бъде една европейска правосъдна система.

По-късно през днешния ден отчетът за България по Механизма за съдействие и инспекция ще бъде показан публично.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР