Председателят на ВКС Лозан Панов и главният прокурор Сотир Цацаров

...
Председателят на ВКС Лозан Панов и главният прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Панов и Цацаров кръстосаха шпаги заради твърдението му, че изборите се правят ”двете други сгради”

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов и основният прокурор Сотир Цацаров кръстосаха шпаги по време на дебатите за избора на обвинител№1. Повод стана изявлението на Цацаров неотдавна, че изборите в правосъдната система се вършат в „ две други здания “.
Цацаров сподели: Помня доста и знам доста. Това не е опасност. Имам доста добра памет. Нямам никакво желание да вардя престижа на Панов. Знам какво значи ръководител на Върховен касационен съд. Лозан Панов споделя в едно свое последващо изявление споделя, че евентуално съм имала поради постройката на президента. Той е влизал два пъти там.

Лозан Панов взе думата: Главният прокурор явно не съумя да овладее напрежението и явно се отхвърля от казаното. През 2015 година бях избираният, а не избиращият. Втори път ще имам опция да кажа следното: Гласувал съм два пъти за избор на административни ръководители. Първият е за ръководител на Върховен административен съд. Тогава имаше две кандидатури. Гласувал съм за госпожа Янкулова. Ще продължа с втория избор за основен прокурор. Всички ние бяхме поканени в постройката на президента. Така че двете здания, в които съм посетил са президентството и Висш съдебен съвет. Нямал съм присъединяване в избора на Цацаров. Чел съм изявления. В моята процедура аз съм бил избиран, а не избиращ. Нека да кажат кои здания съм посещавал. Оставам с усещане, че изборът е на Лозан Панов, а не на Гешев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР