Председателят на венецуелския парламент Хуан Гуайдо се обяви за временен

...
Председателят на венецуелския парламент Хуан Гуайдо се обяви за временен
Коментари Харесай

Революция срещу Мадуро във Венецуела, САЩ признаха лидера на опозицията за нов президент

Председателят на венецуелския парламент Хуан Гуайдо се разгласи за краткотраен президент и постави клетва, а минути по-късно получи формалното самопризнание на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
 Арестуваха военните, които приканиха за прелом против Мадуро  Сержант от венецуелската Национална армия прикани за отстраняването на Мадуро
Гуайдо се разгласи за краткотраен държавен глава на Венецуела по време на голям антиправителствен митинг в столицата Каракас и даде обещание да провежда свободни избори.

Оставаме на улицата, докато Венецуела не стане свободна страна, каза Гуайдо.

Същевременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че публично признава Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела.

Организацията на американските страни, която сплотява десетки самостоятелни страни от Северна и Южна Америка, също съобщи довечера, че признава Хуан Гуайдо за временен президент.

В Каракас десетки хиляди стачкуващи излязоха през днешния ден на улиците, с цел да изискат отстраняването на държавното управление на президента социалист Николас Мадуро.

Властта във Венецуела е разтърсена от голямата инфлация, дефицита на съществени артикули и миграционната рецесия, която раздели фамилии.

Хуан Гуайдо е отпред на Народното събрание, в който опозицията има болшинство. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР