Председателят на Великото национално събрание на Турция Бинали Йълдъръм подава

...
Председателят на Великото национално събрание на Турция Бинали Йълдъръм подава
Коментари Харесай

Парламентарният шеф на Турция напуска поста, ще става кмет

Председателят на Великото национално заседание на Турция Бинали Йълдъръм подава оставка от поста, тъй като ръководещата партия издигна кандидатурата му за кмет на Голямата община Истанбул.

Това той заяви в ефира на тв канала CNN Turk и посочи, че пълномощията му ще бъдат прекъснати на 18 февруари.

На 31 март т.г. в Турция ще се проведат избори за локалните органи на властта, а на следващия ден Партията на справедливостта и развиването ще показа претендентите си за кметове на всички 81 области.

Йълдъръм уточни, че президентът и водач на ръководещата партия Реджеп Ердоган ще се включи интензивно в персоналната му предизборна акция и също така ще пропагандира на манифестации в над 50 провинции. Запитан за какво на всичко споделя „ да “, заради което е непрекъснат обект на рецензии и няма ли лично мнение, той сподели, че е свестен човек и в никакъв случай на нищо не възразява, и постоянно извършва волята на народа.

В ефир той даде обещание да се оправи с автомобилния трафик в Истанбул. „ Човек, който е преборил казуса с трафика на 780 000 кв.километра на Турция, няма са се оправи с 5 400 кв.километра в Истанбул ли? Ще намерим решение, няма да има трафик “, съобщи някогашният транспортен министър. Йълдъръм разяснява изявленията в непознати медии за мегапроекта „ Канал Истанбул “, които полагали старания да се внуши, че той значи злополука за града. Но това е опция за Босфора и тя е доста значима за нашата национална сигурност, както и за стратегическите ни ползи, акцентира той.

По мотив големия брой на сирийските бежанци в Истанбул той изрази вяра, че те ще се завърнат в родината си по този начин, както след турската военна интервенция „ Щит на Ефрат “ над 300 000 души са се прибрали по домовете си в Ел Баб, Джераблус и Африн. Факт е, че в огромни региони на Истанбул по някои улици чужденците са доста повече от локалните хора, това не е хубава панорама и тя ни безпокои, сподели Йълдъръм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР