Председателят на Възраждане - д-р Костадин Костадинов, организационният секретар -

...
Председателят на Възраждане - д-р Костадин Костадинов, организационният секретар -
Коментари Харесай

Възраждане: Посетихме управата на Бургас и Варна заради Камчия, но ни казаха, че нищо не зависело от тях

Председателят на Възраждане - доктор Костадин Костадинов, организационният секретар - Николай Дренчев и членове на Възраждане – Бургас и жители посетиха през вчерашния ден регионалния шеф на Бургас - Вълчо Чолаков. Причината за визитата е. Зададоха се въпроси, касаещи язовира, на които жителите на Бургас и Варна би трябвало да получат отговори , показват от партията.
Д-р Костадинов изиска от Областния шеф гаранция, че след бездействието от девет месеца, страната ще предприеме ограничения и няма да остави язовира да почине. От началото на годината до момента, потребният размер на бент. Камчия понижава. Причината за това не е единствено неналичието на превалявания, а и доста други фактори, показва той.
 От Възраждане сигнализираха за полупресушени язовири и порицаха Ревизоро От " Възраждане " сигнализираха за полупресушени язовири и порицаха Ревизоро
Десетки са язовирите в страната, които при започване на годината " внезапно " се оказаха полупресушени. Това пишат от партия " Възраждане " ча...
Още през юни 2019 година, заради засилени превалявания, стартира изпускане на язовира, който по това време беше пълноводен и заплашваше да прелее. Как от претъпкан язовир се стигна до днешното не е ясно. Не е ясно по кое време и по какъв начин е прекратено изпускането на язовира и дали незаконното безхаберие на виновните за ресора ВМРО-БНД не е причина той да е изтърван повече от нужното. Ние от Възраждане сме на мнение, че тук би трябвало да се намеси Прокуратурата и да откри по кое време тъкмо е спряно източването на язовир Камчия .
а, а залесяване не се реализира или в случай че има такова, то не компенсира сечта. Община Бургас е изпуснала първата си опция да кандидатства по програмата, което очевидно демонстрира, че не разпознава сечта като проблем.
От представителите на Възраждане-Бургас регионалният шеф разбра, че има втора опция за кандидатстване до 15 октомври 2020 година по процедура посредством асортимент на планови оферти по подмярка 8.1 „ Залесяване и поддръжка “ от мярка 8 „ Инвестиции в развиване на горските региони и възстановяване жизнеспособността на горите “ от Програмата за развиване на селските региони. Той от своя страна получи увещание, че в случай че общината кандидатства по програмата, структурата на Възраждане-Бургас ще помогне с организацията по залесяването и ангажирането на доброволци.
Политическа организация Възраждане следи равнището на бент. Камчия и други язовири в страната от началото на 2020 година и сигнализира за идни проблеми. За страдание, все още ограничения не са подхванати и към този момент сме на прага на водна рецесия.
 Язовир Камчия е полуизточен, ще има ли воден режим във Варна, пита водачът на Възраждане (ВИДЕО) Язовир " Камчия " е полуизточен, ще има ли воден режим във Варна, пита водачът на " Възраждане " (ВИДЕО)
" Язовир " Камчия ", от който пие вода Варна, третият по величина град в България, е на половина източен. Нивото на язовира е паднало с 10...
Областните шефове на Бургас и Варна носят споделена отговорност за това, тъй като те са представители на страната на територията на областите и имат пълномощията да взимат политически решения. Отговорността на Вълчо Чолаков е по-голяма, тъй като бент. Камчия е на територията на Област Бургас, показват още от партията.
Областният шеф на Бургас отговори, че е осведомен с казуса и че е посещавал язовира.. Неговите изказвания съответстват с самостоятелна инспекция, направена от доктор Костадин Костадинов във ВЕЦ-а, съгласно която неговото действие не въздейства на потребния размер на язовира. Реалността е изцяло друга от показаната в някои медии информация по, които не са направили нужната инспекция, а разчитат единствено на популистки изявления, показват от " Възраждане ".
Язовирът има вода за сред 7-10 месеца. Областният шеф не съумя да отговори на значимия въпрос: Кога ще бъде построена пречиствателна станция? Според него, дали в Бургас ще се повтори сюжета от предходната година с град Перник, зависи единствено от дейностите на Министерство на районното развиване и благоустройството и способените лица.
За Бургас продължава да липсва опция на воден източник, макар че съгласно министъра на околната среда и водите като различни източници могат да се употребяват язовирите Порой, Ахелой и Ясна поляна. Това обаче не може да се случи към сегашния миг. През миналата седмица Възраждане – Варна посетиха Областния шеф на Варна, който също показа, че от него не зависи решаването на казуса с бент. Камчия.
 Язовир Камчия преполовен поради Водноелектрическа централа на доближения до Доган Тадаръков? Язовир " Камчия " преполовен поради Водноелектрическа централа на доближения до Доган Тадаръков?
" Понеже е значимо кой стои зад схемите за сметка на хората, Димитър Тадаръков през компанията си Булгарлизинг (на фотографията в средата) е собс...
Очевидно постът „ Областен шеф “ при ръководството на ГЕРБ и ВМРО-БНД е фиктивна служба, заемана от лица без пълномощия. Това е изводът, изработен от казаното от Стоян Пасев – регионален шеф на Варна и Вълчо Чолаков – регионален шеф на Бургас, приключват обръщението си от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР