Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов определи избора

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов определи избора
Коментари Харесай

Лозан Панов за вота за нов председател на ВАС: Това е избор на тишината

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов дефинира избора за нов ръководител на Върховния административен съд (ВАС) като избор на тишината.

Това е един избор на тишината, тъй като нямаше акция на Висш съдебен съвет, която да покаже какъв брой значим е този избор и да даде опция на претендентите да показват своите концепции, да влязат в конфликт един против различен. И с цел да може изборът да се концентрира върху по-добрия експерт, разяснява Панов, откакто двамата претенденти за поста Георги Чолаков и Соня Янкулова показаха концепциите си.

Панов съобщи, че ще гласува за претендента, който споделил, че съдийската самостоятелност е положение на духа, визирайки Янкулова.

" Най-важното е аргументът за правните качества, професионалните знания на магистратите да бъдат решаващи за избора им на ръководител на Върховен административен съд. Втората страна на въпроса е обвързвана с това по кое време се организира този избор ", съобщи Панов, визирайки края на мандата на Висш съдебен съвет.

Според него това е по-важната тематика, защото изборът се " организира 22 дни преди края мандата на този Висш съдебен съвет, когато всеки един е съсредоточил своя взор към изхода от Висш съдебен съвет и в този смисъл при една такава процедура няма по какъв начин да останат подозрения, че една такава процедура може да бъде повлияна от сделки и някакви обещания ".

" Ще поддържа претендента, който има професионално израстване в границите на правосъдната система поредно, човек с знания в европейското право, който има опит и в администрацията. Колегата, който има интерес и в региона на науката и индивидът, който прави мост сред теорията и практиката, магистрат, който безспорно има изявления в региона на административното право ", съобщи Панов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР