Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати до

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати до
Коментари Харесай

Панов пита Кирилов защо писмото на съдиите за Гешев не е било обсъдено

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати до министъра на правораздаването писмо с въпроса за какво не е включено в дневния ред на Пленума на Висш съдебен съвет обръщението на над 170 съдии от цялата страна.

Въпросите на Панов са оповестени на уеб страницата на Върховен касационен съд.

" След съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС), извършено на 14.11.2019 година, в медиите беше публикувано послание, подписано от над 170 български съдии, което съгласно изявленията е изпратено на президента на Република България, ръководителя на Народното събрание на Република България, министър-председателя на Република България, Висшия правосъден съвет и Инспектората към Висшия правосъден съвет ", напомня Лозан Панов в писмо до министър Данаил Кирилов.

Той показва, че на въпроса му тази заран представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев е дал отговор, че е постъпило в Съвета, само че не е включено в дневния ред на Пленума, защото не е той индивидът, който дефинира дневния ред, а по Конституция и закон министърът на правораздаването го утвърждава.

" Поради това апелирам за Вашата позиция по въпроса за какво цитираното послание не е включено за разглеждане в дневния ред на съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет ", показва Панов.

По-рано през днешния ден на пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) стана известно, че към този момент няма да разисква писмото на съдии от цялата страна, които желаеха министърът на правораздаването Данаил Кирилов и определеният наново за нов основен прокурор Иван Гешев да се извинят обществено за свои думи и за държанието си по време на прегласуването на номинацията на 14 ноември.

Освен това съдиите настояха с отворено писмо против Гешев да стартира и дисциплинарно произвеждане поради отправените закани към Атанаска Дишева от съдийската гилдия по време на една от почивките в коридора на правосъдния съвет. Преди няколко дни Гешев съобщи, че няма да се извинява на хора без възприятие за комизъм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР