Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати до

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати до
Коментари Харесай

ВКС пита Кирилов защо ВСС не е приел писмо от 170 съдии

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати до министъра на правораздаването Данаил Кирилов писмо с въпроса за какво не е включено в дневния ред на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) обръщението на над 170 български съдии, импортирано в Съвета. Това оповестиха от пресцентъра на Върховен касационен съд.
Ето цялостния текст на писмото:
„ След съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС), извършено на 14.11.2019 година, в медиите беше публикувано послание, подписано от над 170 български съдии, което съгласно изявленията е изпратено на президента на Република България, ръководителя на Народното събрание на Република България, министър-председателя на Република България, Висшия правосъден съвет и Инспектората към Висшия правосъден съвет.
На мой въпрос по време на осъществяване на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет на 21.11.2019 година дали обръщението е получено във Висшия правосъден съвет и за какво не е в дневния ред, представляващият Висш съдебен съвет господин Боян Магдалинчев отговори, че е постъпило в Съвета, само че не е включено в дневния ред на Пленума, защото не е той индивидът, който дефинира дневния ред, а по Конституция и закон министърът на правораздаването го утвърждава.
Поради това апелирам за Вашата позиция по въпроса за какво цитираното послание не е включено за разглеждане в дневния ред на съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет, извършено на 21.11.2019 година “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР