Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов покани министъра на

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов покани министъра на
Коментари Харесай

Лозан Панов покани Данаил Кирилов лично да проследи случайното разпределение на делата

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов предложения министъра на правораздаването Данаил Кирилов да участва персонално на инцидентното систематизиране на делата в съда, заяви БНР. Повод за поканата е изразеното през вчерашния ден от министъра подозрение, че арбитър номер едно дефинира при кой правосъден състав да отиват новообразуваните каузи.

Кирилов упрекна Панов в интервенция в инцидентното систематизиране на делата през вчерашния ден на проведената в министерството полемика по плана за законови промени, които да разрешат следствие на основния прокурор и ръководителите на двете висши съдилища.

В рамките на разногласието за адекватността на пакетирането на тримата огромни в правосъдната власт в обща процедура и слагането на знак на тъждество сред пълномощията на ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд и на обвинител номер едно, на имитация за еднолична власт на основния прокурор, Кирилов съобщи, че пък ръководителите на съдилищата могат да манипулират инцидентния избор на съдии, напомни националното радио.

На това висшият арбитър и някогашен заместник-главен прокурор Галина Тонева отговори, като му подсети, че от години в съда делата се разпределят със специфичен програмен продукт, който изпраща избора във Висшия правосъден съвет в действително време.

Затова Лозан Панов през днешния ден го кани в комфортно за него време да наблюдава на място - в Съдебната палата, целия развой по инцидентно систематизиране на дело във Върховния касационен съд и припомня на Данаил Кирилов, че неведнъж - по искане на заинтригувана страна или медии, инцидентното систематизиране на каузи се е правило обществено и това е отразявано - в това число с телевизионни репортажи и със фотоси. Панов даде и образец с делата против Цветан Цветанов, за регистрацията на Политическа партия ДОСТ, както и " Килърите ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР