Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов най-вероятно ще бъде

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов най-вероятно ще бъде
Коментари Харесай

И "Демократична България" ще има кандидат за президент - Лозан Панов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов най-вероятно ще бъде повдигнат за президент от предприемчив комитет, зад който ще застане " Демократична България ", потвърдиха източници на " Дневник ".

Учредяването на комитета се провежда от самодейността " Правосъдие за всеки ", а регистрацията му в Централната изборна комисия се чака да бъде в понеделник, когато е последният период.

Това ще е третият претендент за президент, повдигнат от предприемчив комитет след Румен Радев, зад който застават Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Изправи се.БГ! Ние идваме! ", " Продължаваме промяната " и АБВ, и проф. Огнян Герджиков, зад който към този момент застава единствено ГЕРБ.

Досега от " Демократична България " не даваха явен отговор дали ще имат кандидат-президент, като имаше неофициална информация, че се разисква и вид да не издигат кандидатура, а да се концентрират върху парламентарните избори.

Мандатът на Лозан Панов изтича през февруари следващата година. За да се кандидатира за президент, той би трябвало да подаде оставка пред Висшия правосъден съвет. Крайният период за регистрация на претендентите е 12 октомври.

Преди седмица в изявление за Би Ти Ви на въпрос дали ще е претендент за президент на " Демократична България " Панов разгласи: " С метода, по който се показвам, особеното мнение, което не отстъпвам, не съм уверен, че която и да е политическа групировка, съставлявам, съм атрактивен за тях ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР