Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов нарече президента Румен

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов нарече президента Румен
Коментари Харесай

Лозан Панов нарече Румен Радев “фалшив герой“

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов назова президента Румен Радев “фалшив воин “ в първото си телевизионно изявление като претендент за държавен глава. Пред Българска национална телевизия Панов изясни, че естественият яд на хората е бил управляван от прездента след решението на прокуратурата да нахлуе в президентството, само че преди този момент Радев не се е противопоставил на Иван Гешев. По-рано денем той получи поддръжката на " Демократична България ".

“Преди година и половина се говореше за мафия, корупция и плячкосване на страната. Тези, които стоят до господин Гешев, му дадоха сигнал да нападна президентството. По този метод основният прокурор сподели на цялата страна, че не трябва да има човек, който стои над закона с такава голяма мощност и уред. И по-късно този естествен яд на хората беше управляван от президента. Той пое този яд, и то без съображение, съгласно мен. Тогава замълчах, тъй като не желаех да вземам участие в основаването на един подправен воин ", сподели Панов.

Според ръководителя на Върховен касационен съд Румен Радев не е трябвало да подписва указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор, тъй като по този начин е отказал да брани интереса на народа. Президентът отхвърли да подпише първия декрет за назначението на Иван Гешев, а Висш съдебен съвет просто прегласува кандитурата на Гешев, без да организира нова процедура.

Според мнозина това даваше опция на Радев да нападна процедурата пред Конституционния съд и да откаже да подпише втория декрет. Вместо това президентът подписа.

" Иван Гешев мина като торнадо в страната и сподели, че проблеми в правосъдната система съществуват. С моята непримиримост, мога да оказа помощ като президент, а президентската институция може да бъде остойностена с темперамент. Тези, които сега ни пазят, в действителност пазят крадците. София беше окупирана и представляваше нещо като " военно състояние " и " полицейска академия ". Говоря за избора на основен прокурор. Тогава президентът върна предлагането на Висш съдебен съвет, тъй като имало единствено един претендент, само че не се загатнаха какви са качества на Иван Гешев. Ако аз бях президент, нямаше да подпиша указа той да стане основен прокурор, тъй като няма качества. Един президент като свое кредо би трябвало да има интереса на народа, да покаже, че го брани от един подобен човек, който няма качества да е основен прокурор ", сподели Панов.

" Определено считам, че един президент би трябвало да има за свое кредо ползата на народа. Той трябваше да покаже, че брани народа си от един подобен човек, който явно е неспособен да извършва тази служба основен прокурор ", съобщи Панов.

Подчерта, че решенията, които е взимал като ръководител на Върховен касационен съд, ги е взимал не тъй като ще е добре за него, а тъй като са добре за Върховен касационен съд.

" Проблемът в правосъдната система е в това, че тя е дадена на концесия на Движение за права и свободи и това го направи господин Бойко Борисов ", сподели Лозан Панов и акцентира, че " казусът на правосъдната система не е личностен, казусът е систематичен, това се случи като Борисов даде на Движение за права и свободи правосъдната власт ".

" Г-н Борисов, бъдете почтен с вашите гласоподаватели. Не предавайте президентската инстититуция на Движение за права и свободи. Не е почтено хората да бъдат небогати, а други да имат своите покои. Не е почтено някои да получават с преимущество здравна помощ ",каза Панов.

Преди два дни ГЕРБ разгласи, че в случай че Лозан Панов отиде на балотаж против Румен Радев, партията ше поддържа Панов. В отговор на въпрос дали би приел поддръжка от ГЕРБ Лозан Панов сподели, че не зная по какви съображения ГЕРБ поставят своя претендент на трето място.

“Така да се местят хора като пешки на една шахматна дъска... Съжалявам, само че това значи една насмешка с достолепието на хората, които имат правото свободно да гласоподават ", изясни ръководителят на Върховен касационен съд, който в този момент е в неплатен отпуск.

По тематиката за имунизацията против Covid-19 Лозан Панов съобщи, че той самият е имунизиран, само че не е за наложителното имунизиране. Sпоред него най-важното е хората да бъдат убеждавани от учените в изгодите от имунизацията:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР