Председателят на Върховната Рада, Руслан Стефанчук, на осмата годишнина от

...
Председателят на Върховната Рада, Руслан Стефанчук, на осмата годишнина от
Коментари Харесай

Всички руски престъпления в Украйна трябва да бъдат щателно разследвани

Председателят на Върховната Рада, Руслан Стефанчук, на осмата годишнина от свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines съобщи, че всички военни закононарушения, осъществени от Руската федерация в Украйна, би трябвало да бъдат подробно разследвани.

Според Ukrinform Стефанчук е написал това в обява във Фейсбук.

" Преди осем години руснаците смъкнаха полет MH17 в небето над Донбас. Още тогава светът видя същинското лице на Русия и разбра, че човешкият живот не коства нищо за Руската федерация ", сподели Стефанчук.

Според Стефанчук агресорът не е спрял и е решил, че могат да продължат да убиват, да провеждат ракетен гнет, да обстрелват градове, да обстрелват съзнателно търговски центрове и да убиват цивилни. „ Чувството за безотговорност основава нови закононарушения “, сподели Стефанчук.

„ Затова всякога на срещи с нашите интернационалните сътрудници наблягам нуждата от основаване на специфичен углавен арбитражен съд “, сподели Стефанчук.

Той сподели, че би трябвало да се даде правна оценка на всички ужаси, които претърпява Украйна.

" В противоположен случай агресорът няма да спре. Той ще реши, че диктатурата може да дефинира свои лични правила ", сподели Стефанчук.

Както беше обявено, полет MH17 на Малайзийските авиолинии, пътуващ от Амстердам до Куала Лумпур, беше свален над окупираната зона на Донецка област на 17 юли 2014 година На борда имаше 283 пасажери и 15 членове на екипажа. Всички те починаха. Международният взаимен екип за следствие заяви, че самолетът е бил свален от ракетна система " Бук ", принадлежаща на 53-та зенитно-ракетна бригада на съветските въоръжени сили, дислоцирана в Курск.

Обвиняемите са Игор Гиркин (Стрелков), някогашен полковник от ФСБ на Русия и някогашен по този начин наименуван министър на защитата на „ Донецката национална република “; Сергей Дубински, военачалник (по време на свалянето – полковник) от Главното разследващо ръководство на Генералния щаб на съветските въоръжени сили; Олег Пулатов, подполковник от Главното разследващо ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия; Украинският жител Леонид Харченко, воювал на страната на така наречен „ Донецка национална република “. Те се смятат за забъркани в превозването и бойното потребление на ракетна система „ Бук “.

През март 2020 година Окръжният съд в Хага стартира разглеждането на делото за свалянето на полет MH17.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР