Председателят на управляващата Социалдемократическа партия в Румъния обяви състава на

...
Председателят на управляващата Социалдемократическа партия в Румъния обяви състава на
Коментари Харесай

Обявиха новото ляво правителство в Румъния

Председателят на ръководещата Социалдемократическа партия в Румъния разгласи състава на новото ляво държавно управление, като доста министри от предходното държавно управление резервират постовете си, макар че са подложени на критика за едва ръководство, оповестява " Асошиейтед прес ".

Ливиу Драгня, който оглавява социалдемократите, не може да бъде министър-председател поради присъда от 2016 година за манипулиране на избори, само че резервира контрола зад кулисите. Неговият съдружник, издигнатият за министър председател Михай Тудосе, ще работи с доста от министрите от кабинета на отиващия си министър-председател Сорин Гриндяну.

Драгня посочи, че външният министър Теодор Мелешчану ще остане, както и вътрешният министър Кармен Дан и министърът на труда Лия Олгута Василеску, и двамата лоялни на Драгня.

Социалдемократите и техните съдружници гласоподаваха срещу държавното управление на Гриндяну по време на вота на съмнение в Народното събрание през предходната седмица, акцентирайки, че то не е съумяло да извърши партийната стратегия.

Парламентът ще гласоподава новия състав от 27 министри на държавното управление в четвъртък.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР