Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски подписа договора

...
Председателят на Управителния съвет на
Агенция Пътна инфраструктура“ Георги
Терзийски подписа договора
Коментари Харесай

Подписан е договорът за прединвестиционно проучване за трасето на тунел под Петрохан

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски подписа контракта за изработването на прединвестиционно проучване за трасе по направлението Монтана – София, с тунел под Петрохан.

Обществената поръчка е предоставена на Обединение „ Петрохан 2019 “, с участници „ Трансконсулт 22 “ ООД и „ Университет по архитектура, строителство и геодезия – Център за научни проучвания и проектиране “ ЕООД. Стойността на договора е 330 хиляди лева с Данък добавена стойност, а срокът за изпълнение е 180 дни.

Изпълнителят ще би трябвало да уточни минимум три разновидността за развиване на ново пътно трасе с тунелно прекосяване под Петрохан. Въз основа на извършеното проучване ще бъде избран пътният габарит на направлението. Ще бъдат проучени нужните капиталовложения за реализацията на плана, както и разходите за поддържане и годишна издръжка на пътя и пътните съоръжения след тяхното осъществяване. След приключване на прединвестиционното проучване следва процедура за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), въз основа на която ще бъде взето решение за утвърждение на вид за бъдещото трасе. След влизането в действие на решението по Оценка на въздействието върху околната среда ще се пристъпи към изработването и на абстрактен план по одобреното трасе.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР