Председателят на Управителния съвет на Център за Анализи и Управление

...
Председателят на Управителния съвет на Център за Анализи и Управление
Коментари Харесай

Иван Костов видя общ проблем на "Демократична България" и "Обединени патриоти"

Председателят на Управителния съвет на " Център за Анализи и Управление на опасности " Иван Костов съобщи пред " Дарик радио ", че новото политическо обединяване " Демократична България " е формирано от партии, част от които имат политически разминавания. Като образец той даде ДСБ, на която някогашният министър председател е и първи ръководител, и " Зелените ".

" Зелените " нападат тъкмо концесиите, които ние сме дали. Атакуват частната благосъстоятелност и частната самодейност. Като " Обединени патриоти " са, където едните са с Кремъл, другите срещу. Политика въпреки всичко се прави с компромис ", сподели още Костов.

В средата на седмицата обединяването сред " Да, България ", ДСБ и " Зелените " беше оповестена публично, като по този начин се сътвори " Демократична България ". В декларацията на новия политически състезател бе декларирано, че трите партии сплотяват своите сили, с цел да изградят " управническа опция ". Алтернативата би трябвало да обезпечи " богатство и качество на живот на българските жители ", " конкурентна стопанска система и интензивен стопански напредък " и " стабилно ръководство на естествените запаси ".

 Иван Костов видя общ проблем на
© Георги Кожухаров

Костов добави, че с позицията си да не изгони нито един съветски посланик в символ на взаимност с Англия, която упрекна Русия за отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал, България може единствено да отдалечи страната от влизането в Шенген и в еврозоната. По думите му в Европа мисленето е доста по-различно от това тук и по тази причина обществото трябвало да " трансформира част от разбиранията си ". Като образец по тази причина уточни Истанбулската спогодба.

" Когато не се ратифицира конвенцията, към Народното събрание се демонстрира голямо съмнение, че не е съответно с полезностите на Европейския съюз ", посочи Костов.

Според него непрекъснатото говорене за експлоадиране на война е в интерес на " съветската пропагандна машина ". " Когато обществото не е в положение да пресее истината от подправената вест, то има настройката за мощта на Владимир Путин ", добави някогашният министър председател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР