Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България

...
Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България
Коментари Харесай

КСБ и в.„Строител” откриха девета изложба под надслов „Виж София-15 години заедно строим за хората“

Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев и кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова откриха деветата фотоизложба „ Виж София – 15 години дружно строим за хората “, отдадена на 15-ата годишнина на Камарата на строителите в България и на 15 година от влизането на България в Европейския съюз. Експозицията, осъществена от КСБ и в. „ Строител ” със съдействието на Следствен отдел към окръжна прокуратура, е ситуирана на Галерия навън – „ Мост на влюбените “ до НДК.

 

На събитието участваха зам.-кметовете на Столичната община (СО) по направление „ Обществено строителство “ и „ Финанси и опазване на здравето “ инж. Ангел Джоргов и Дончо Барбалов, основният проектант на столицата арх. Здравко Здравков, членове на управлението на КСБ и Областното посланичество на Камарата в София, представители на строителни компании, възпитаници от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Христо Ботев ”, медии и други

 

Инж. Терзиев уточни, че за него е изключителна чест и наслаждение опцията да открие 9-ата галерия на КСБ и в. „ Строител “, която  се осъществя с поддръжката на Столичната община. Той съобщи, че разглеждайки паната, изпитва голяма горделивост и задоволство от достиженията на българските строители. „ Над 95% от издигнатите обекти са дело на български компании. Говорим за доста съществени планове, изпълнени в последните 15 години с професионализъм и високо качество - метрото и прелестните му станции, булеварди, улици, здания,  учебни заведения, детски градини, Арена „ София “ и още доста други. Виждаме  каква голяма смяна и развиване има в София и по какъв начин градът ни става все по-красив “, сподели инж. Терзиев. Той разяснява и обидното и безконтролно слагане на  етикети на сектора, като предложения хората, отправящи обвинявания, да посетят и  разгледат  изложбата, тъй като показаните в нея обекти са мощен и категоричен  отговор на всички хвърлени в пространството обиди срещу строителите.

 

Инж. Терзиев благодари на Столичната община, един от най-големите възложители на работа за сектора, и особено на кмета Фандъкова  и екипа й за това, че не стопират да влагат в модернизацията на София, за положителното партньорство и градивния разговор, построени  в годините.

 

„ Без тази самодейна капиталова активност огромна част от показваните днес  обекти нямаше да могат да се осъществят “, сподели още инж. Терзиев. 

 

Той уточни, че на  26 октомври, Димитровден, строителите означават професионалния си празник. „ Бих желал да благодаря на всички сътрудници за техния професионализъм, самообладание, воля и отдаденост на специалността. Трудът на строителя е доблестен! Пожелавам им здраве, доста сполучливо реализирани  с високо качество и в период планове. И дано да се радват на публичното почитание, което заслужават ”.

 

„ Поздравявам Камарата на строителите в България и в. „ Строител “ за прелестната галерия. Ние сме сътрудници от години във връзка с развиването и смяната на града. Тази година експозицията е отдадена  освен на Деня на строителя  и на 15-годишнината на КСБ и на 15 години от влизането на България в Европейски Съюз “, сподели кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и добави, че с помощта на европейската взаимност София се е трансформирала през последните години. 

 

„ Няма по какъв начин да построяваме и да променяме страната си без професионализма, отговорността и компетентността на строителите. Това, което постоянно дискутираме на срещите с КСБ, е методът, по който би трябвало да се управлява целият строителен развой, тъй че да имаме освен приключени обекти, само че и качествени обекти “,  заяви още тя.

 

„ Позволете ми да насочва моите поздрави по отношение на идния професионален празник на строителя - Димитровден. Искам да благодаря и на всички компании, чиито обекти са намерили място в изложбата, тъй като това е един аршин за тяхната отговорност към столичани “,  приключи кметът на Столичната община.

 

Фотоизложбата е формирана от 60 пана с професионални фотоснимки, някои от които снимани въздушно с дрон. Те демонстрират знакови уреди от пътната, просветителната, екологичната инфраструктура в столицата, построени в последните 15 година Сред тях са станциите от трите линии на метрото, Софийският околовръстен път, нови здания на детски градини и учебни заведения, облагородени паркове и зони за отдих и други До 31 октомври жителите и гостите на столицата ще могат да видят по какъв начин градът се трансформира с помощта на реализацията на другите строителни планове. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР