Председателят на Управителния съвет на Камарата на геодезистите в България

...
Председателят на Управителния съвет на Камарата на геодезистите в България
Коментари Харесай

Намираме се в ненормалната роля на обвинители, без право да внасят обвинения

Председателят на Управителния съвет на Камарата на геодезистите в България - инж. Йоан Каратерзиян, разгласява мнение на гилдията за идните промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, изпратено до ръководителя на комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в Народното събрание - Искрен Веселинов, и до министър-председателя Бойко Борисов. Препечатваме го от страницата на Камарата на геодезистите.

Намираме се в неуместната обстановка - вместо със своите добити познания и усвоени умения да надграждаме към този момент основаното - да пазиме всеки ден рушащата се българска природа, нелегално узурпираната територия на българската страна, поради неглижирането на справедливите претенции на будни българи!

Намираме се в ненормалната роля на обвинители, без право да внасят обвинявания, тъй като служителите, които имат тези права, нехаят за отговорностите си!

Обръщаме ви внимание, че директните нарушавания на Конституцията на Република България са средство за облага на мафиотски групи и причина за бягство от родината за естествените работливи жители.

За да спрем това, пожелаваме:

- да се обнародват всички актове на изпълнителната власт, в това число схемите за разполагане на преместваеми обекти

- да се отразят всички съществуващи морски плажове, в това число дюните, по смисъла на закона

- да се отчуждят всички парцели, които са изключителна държавна благосъстоятелност

- потреблението на плажната линия за стопанска активност да бъде предшествано от публично разискване, по прилика с член 62а, алинея 3 от Закон за устройство на територията

- валидността на схемите за разполагане на преместваеми обекти да не бъде по-дълъг от 5 години, поради опцията за концесии със период от няколко десетки години

- да се даде опция за налагане на насилствени ограничения за прекратяване на противозаконни дейности по българското Черноморие

- опазването на дюните на територията на Република България и Европейския съюз да залегне като наложително изискване в закон.

Предложените в закона промени не могат да защитят българското Черноморие! Затова настояваме, на съображение член 85 от ПОДНС, да предложите на народните представители да върнат законопроекта на вносителя, с цел да бъде направен нов проектозакон за изменение и допълнение, който да вземе под внимание мненията, постъпили при действането на сегашния в Народното събрание, които са в синхрон с текстовете и духа на Конституцията на Република България.

С почитание:
инж. Йоан Крикор Каратерзиян,
Председател на УС на Камарата на геодезистите в България

гр. Варна, 11 юни 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР