Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветанов се включи в онлайн дискусия за предизвикателствата пред сигурността от Китай

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа взе участие в онлайн полемика за провокациите пред сигурността, произлизащи от Китай, проведена от Парламентарния конгрес по разузнаване и сигурност на конгресмена Робърт Питинджър.

В рамките на полемиката бе прегледана ролята на Китай в световната стопанска система и политика, както и какви провокации генерира методът и стремежите на азиатската страна пред сигурността на евро-атлантическото пространство. Конгресмен Джордж Холдинг обърна внимание на “капаните от задлъжнялост”, които Китай основава за редица страни от развиващия се свят, с които си подсигурява икономическо и политическо въздействие.

Френският сенатор Оливие Кадик обърна внимание, че китайският метод към разгръщане на въздействието на Китайската комунистическа партия се състои от три детайла: разширение на китайската интернационална търговия, надзор на популацията, в това число и посредством новите технологии, и разрастване на военна мощност.

Помощник държавния секретар Робърт Щрайер акцентира, че една от главните закани пред сигурността, произлизаща от политиката на ръководеща партия в Китай, е методът й посредством частни китайски компании да навлиза в построяването на 5G инфраструктурата в Европа и Съединени американски щати, което основава капацитет за компрометиране на сигурността на връзката и обмена на сензитивна информация сред евро-атлантическите сътрудници.

Италианският евродепутат Марко Занни съобщи, че Китай е съумял да скрие своите неточности в реакцията си във връзка с пандемията и посредством хибриден метод е съумял да си построи имиджа на модел за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Конгресменът Майк Маккол дефинира пандемията като “аларма за събуждане” на евро-атлантическите сътрудници за метода и задачите на Китай, в противопоставяне на които би трябвало да имаме общ метод и взаимни старания. Сенатор Марш Блекбърн сложи акцент върху потребността да осъзнаем зависимостта си от Китай в редица посоки, както и нуждата да приспособяваме отношението си, отчитайки устрема на страната към световна доминация.

В полемиката бе разискван резултатът от китайската помощ към сътрудници от Трансатлантическото пространство в спешните моменти на пандемията. Посочвайки, че тази поддръжка сполучливо служи за делегитимизиране на демокрациите като неефективни, както и слага под подозрение солидарността сред евро-атлантическите сътрудници и страните членки на Европейски Съюз, Цветанов повдигна въпроса по какъв начин този резултат може да бъде избегнат вбъдеще. Участниците в дебата подчертаха, че за това е належащо евро-атлантическите сътрудници да сътрудничат все по-усилено и дружно да се поддържат в такива обстановки, както и Европейски Съюз да не оставя вакуум на своя територия, който Китай да може да запълни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР