Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с посланик Стюарт Айзенстат и участва в конференция за Близкия Изток в Института за международно право в Джорджтаун

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с дипломат Стюарт Айзенстат, консултант по вътрешната политика на президента Картър, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Европейски Съюз и заместител държавен секретар в Министерство на финансите на Съединени американски щати в администрацията на президента Клинтън.

По време на срещата Цветанов показа Евро-атлантическия център за сигурност, като отдели особено внимание на проучванията по политико-военните въпроси, касаещи Близкия Изток и произлизащите от това асиметрични закани. Цветанов осведоми дипломат Айзенстат за идното издание на Годишния отчет на центъра, в който ще бъдат включени тематики, свързани с Близкия Изток, Черноморския район и други. Посланик Айзенстат прояви мощен интерес към бъдещата обява и съобщи, че ще бъде забавно да се види погледа и разбора на българските специалисти. Посланик Айзенстат подари на Цветанов своята авторска книга за президентския мандат на Джими Картър.

Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър

След срещата с дипломат Айзенстат, която се организира в Института за интернационално право в Джорджтаун, Цветанов взе участие в научна конференция на тематика „ Близкия Изток и провокациите пред сигурността: минали уроци и бъдещо развиване “, в която посланикът беше главен представител. В рамките на събитието, бе изработен обстоен обзор на силите и районната среда за сигурност, в това число и във връзка с спора в Сирия и ролята на задграничните фактори в него, взаимоотношенията Иран – Ирак – Съединени американски щати в подтекста на събитията от последния месец, както и показания преди няколко дни от президента Тръмп американски проект за решение на израелско-палестинския спор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР