Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с конгресмена от Републиканската партия Робърт Питинджър, създател и дълготраен ръководител на Интерпарламентарната конференция по въпросите на сигурността, която годишно събира представители на американския Конгрес и европейските национални парламенти.

Питинджър благодари на Цветанов за ролята му като парламентарист в одобряване на Интерпарламентарния формат. Също по този начин изрече висока оценка за основания от Цветанов през септември 2019г. Евро-атлантически център за сигурност.

Конгресменът показа, че следи работата на центъра и е впечатлен от аналитичния артикул и декларираните позиции на ЕАЦС. В тази връзка той съобщи, че годишната конференция на форума по сигурността ще се състои в Будапеща (Унгария) през май 2020 година, както и че има предпочитание да предложения Цветанов и специалисти от ЕАЦС да се включат в конференцията.

Цветан Цветанов взе участие в конференция на Атлантическия съвет за Инициативата „ Три морета “

Цветанов изрази признателност за дадената висока оценка, като излезе с предложение на форума в Будапеща да бъдат поканени и парламентаристи от Западните Балкани. По този метод тези страни ще могат да допринесат за разширение на разговора по значими тематики. Питинджър одобри концепцията, като показа, че в Будапеща ще бъдат обсъждани аспекти на сигурността при въвеждане на 5G мрежите.

Двете страни реализираха договореност да обменят информация за своите начинания, като първа стъпка ще бъде изпращането на Годишния отчет на Евро-атлантическия център за сигурност до конгресмен Питинджър и останалите уредници на Интерпарламентарната конференция по въпросите на сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР