Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов участва в конференция на Атлантическия съвет за Инициативата „Три морета“

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа взе присъединяване в конференция на Атлантическия съвет във Вашингтон, отдадена на Инициативата „ Три морета “.

В събитието участваха още президентът на Албания Илир Мета, заместник-председателят на Народното събрание на Сърбия доктор Владимир Маринкович, някогашните министър-председатели на Албания – Пандели Майко и Косово – Рамуш Харадинай, депутати и някогашни министри от Балканския район. От американска страна специфичен участник беше ген. Джим Джоунс – някогашен консултант по въпросите на националната сигурност на президента Обама.



Известният политолог Ян Бжежински показа Инициативата „ Три морета “, като акцентира опциите, които тази самодейност предлага пред страните от Западните Балкани – за насърчаване на демократичните институции и въздържане на въздействието на недемократични режими в района. Посредством опциите на Инвестиционния фонд на "Три морета “, който се чака да започва през 2020г., могат да бъдат развивани значими инфраструктурни и капиталови планове, които биха съдействали за в допълнение развиване в района. Бжежински съобщи, че участието в Инициативата „ Три морета “ е толкоз значимо за страните от Западните Балкани, колкото участието в Европейски Съюз и НАТО.



В своето изявление Цветанов приветства възможното включване на страните от Западните Балкани в самодейността, наблягайки, че сходна стъпка би била естествено продължение на един от главните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018г., а точно – европейската вероятност пред страните от Западните Балкани. В допълнение Цветанов показа идната през февруари тази година конференция в София по Инициативата „ Три морета “, която ще бъде проведена от Евро-атлантическия център за сигурност. Очакват се високопоставени представители по линия на Естонското председателство на самодейността, на дипломатическия корпус в България, администрацията на Президента и Министерския съвет на Република България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР