Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов участва в кръгла маса в Скопие

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов взе участие в интернационална конференция на тематика “Възможности за районна интеграция в Европейски Съюз ”, проведена от Съюза на европейските федералисти на Македония на 15 декември в Скопие. Модератор на събитието бе Петар Богоевски, президент на организацията, оповестиха от пресцентъра на ЕАЦС, представени от Novini.bg.

``
реклама

България и Северна Македония, както и останалите страни от района на Западните Балкани, би трябвало да се съсредоточим върху нещата, които ни сплотяват и да насочим напъните си  към построяването на едно по-добро бъдеще за жителите, съобщи Цветанов, който бе представител по тематиката за ролята на неправителствения бранш като генератор на новаторски политически решения. Ключово е неправителствените организации да  работят за запазване на евро-атлантическите полезности, които са в основата на нашите права, свободи и разцвет, добави Цветанов. Рационалните политически детайли също би трябвало да се причислят към тези старания с позитивен звук и градивен метод към противоречивите тематики в района, разясни той.

В конференцията като представители участваха още президентът на Северна Македония Стево Пендаровски и външният министър Никола Димитров, вице-президентът на Съюза на европейските федералисти Кристофър Глюк, членове на Народното събрание на Северна Македония и на Европейския парламент, представители на дипломатическия корпус, медиите и неправителствения бранш.

Основните послания на събитието се концентрираха върху същността на самодейностите за районна интергация като спомагащи за интеграцията в Европейски Съюз, а не като нейна опция.

Консенсусно бе изразена увереност, че евро-атлантическия път за Северна Македония е без конкуренция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР