Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветанов дискутира с Томи Хухтанен възможности за сътрудничество между ЕАЦС и Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”

Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов и изпълнителният шеф София Петкова организираха среща с Томи Хухтанен, изпълнителен шеф на Центъра за европейски проучвания “Вилфрид Мартенс”.

По време на срещата бяха разисквани тематики от съвместен интерес, по които двете организации биха могли да осъществят взаимни начинания. Цветанов показа главните планови области на центъра, като сложи акцент върху работата за стимулиране на съдействието по тематиките на сигурността в района на Западните Балкани, както и за генериране на повече внимание към процесите в Черноморския район, които блокират опитите за районно съдействие. Хухтанен изрази висока оценка за поставените цели и задача на центъра, като означи, че те съответстват с целите на Трансатлантическото партньорство. Двамата се съгласиха за значимостта на Западните Балкани в дневния ред на Европейския съюз и нуждата от повече работа с сътрудници от страните от района по проблемите на националната и районна сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР