Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов

...
Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов
Коментари Харесай

Цветан Цветанов участва в онлайн събитие за предизвикателствата пред сигурността, свързани с 5G технологиите от Китай

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа взе участие в онлайн полемика за провокациите пред сигурността, произлизащи от обезпечаването на 5G технологии и инфраструктура от Китай. Дебатът бе проведен от Парламентарния конгрес по разузнаване и сигурност на конгресмена Робърт Питинджър.

Конгресмен Майк Роджърс, някогашен ръководител на Постоянната комисия по разузнаване акцентира, че 5G технологиите от Китай слагат под риск икономическата и националната сигурност в евро-атлантическото пространство.

Конгресмен Крис Стюарт, понастоящем член на тази непрекъсната комисия, разясни, че за Съединени американски щати има явен риск за сигурността, в случай че продължи да споделя сензитивна информация със страни, ползващи 5G инфраструктура, построена от китайски компании.

Павел Попеску, член на Народното събрание на Румъния, съобщи, че към този момент не става дума единствено за софтуерна конкуренция, а за идеологическо противоставяне, белязано от несъответственост на полезностите, което може да сложи под опасност самостоятелната сигурност на всеки жител. Попеску обърна внимание, че Румъния е първата страна, подписала меморандум със Съединени американски щати във връзка с 5G технологиите.

Робърт Блеър, старши консултант в Белия дом към началника на кабинета на президента Тръмп, който дава отговор за 5G технологиите, разясни, че Съединени американски щати ще търсят решение на провокациите, основано на полезностите на западния свят, както и че пандемията с COVID-19 е посочила какъв брой по-належащо е да въведем 5G.

Геролф Анеманс, член на Европейския парламент от Белгия изрази убеждението си, че Съединени американски щати би трябвало да са по-активни по тематиката в идващите месеци във връзка с сътрудниците си в Европа, преди да е станало прекомерно късно, защото към този момент има инфраструктура, построена от китайската Huawei в редица европейски страни.

Дийн Ченг, откривател по китайска политика и сигурност към фондация Херитидж съобщи, че Китай е интензивно забъркан в дейности, застрашаващи сигурността на западните сътрудници даже все още, без да има достъп до сходна информационна инфраструктура като 5G. Той изрази угриженост, че стремежът на Китай е към осведомителна доминация, която ще бъде употребена за стопански, индустриални, военни и разследващи цели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР