Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов се срещна

...
Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов се срещна
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с представители на Националния демократически институт

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с Иван Дохърти, старши началник в Националния демократически институт и Надежда Мойзикина, програмен шеф за Централна и Източна Европа на института.

Цветанов показа активността на Евро-атлантическия център за сигурност, като бе декларирана подготвеност за взаимна активност и взаимни планове в бъдеще. Представителите на Националния демократически институт приветстваха основаването на новия мозъчен концерн в България, наблягайки, че точно такива институти на гражданското общество са значима част от демократичния развой. Те също по този начин припомниха, че активността на Националния демократически институт е неразрешена в редица страни с властнически режими, оповестяват от ЕАЦС.

По време на срещата бяха разисквани опциите за бъдещо двустранно съдействие, като бе реализирано единодушие, че Евро-атлантическият център за сигурност може да бъде потребен сътрудник в стратегии по противодействието на анти-западната агитация и подправените вести, идващи от съперници на трансатлантическото съдействие. Тези закани са аналогични за целия район и точно със своите районни контакти центърът може да бъде изключително потребен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР