Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов, изпълнителният директор

...
Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов, изпълнителният директор
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с Йенс Паулус, асоцииран партньор и изпълнителен директор на Ърнст и Янг - Германия

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов, изпълнителният шеф София Петкова и адв. Борис Велев, член на управлението на центъра се срещнаха в Берлин с Йенс Паулус, асоцииран сътрудник и изпълнителен шеф към "Ърнст и Янг " - Германия. "Ърнст и Янг " са водеща компания, една от четирите най-големи в света, в областта на консултантските услуги, счетоводство, противопоставяне на корупцията и финансовите закононарушения, с над 260 000 служителя по целия свят. Авторитетната организация работи и по редица планове в партньорство с европейски институции, национални държавни управления и неправителствения бранш. В портфолиото си организацията мощно застъпва и построяването на институционален потенциал и успеваемост на процесите.

Цветанов показа предпочитаните тематики в работата на Евро-атлантическия център за сигурност, като Паулус приветства концепцията за работа по тематиките на сигурността с районен акцент. Двамата обърнаха внимание на засилващото се геостратегическо значение на Черноморския район. Отбелязано беше и отрицателното въздействие на блокирането на започването на договарянията за присъединение към Европейски Съюз за Албания и Северна Македония, като разискаха провокациите, които би могло да сътвори това в бъдеще.

Двамата се съгласиха, че е значимо да се ускори съдействието в неправителствения бранш на районно равнище, с присъединяване на специалисти от европейски и американски сътрудници, по тематиките за противопоставяне на прането на пари, финансовите измами и корупцията. Така ще се изпрати явен сигнал на жителите от страните на Западните Балкани за потребността от съществено и дейно противопоставяне и предварителна защита. Двете организации показаха подготвеност да стартират работа по построяването на тези партньорски връзки. Договорена бе взаимна работа по проучвателен план с районно измерение, както и ЕАЦС да споделя резултати от разбори и проучвания на "Ърнст и Янг " за повишение на осведомеността на българската аудитория.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР