Председателят на управителния съвет на Coca-Cola Мухтар Кент ще се

...
Председателят на управителния съвет на Coca-Cola Мухтар Кент ще се
Коментари Харесай

Шефът на Coca-Cola се оттегля след 40 години в компанията

Председателят на управителния съвет на Coca-Cola Мухтар Кент ще се пенсионира през април, а мястото му ще заеме изпълнителният шеф Джеймс Куинси, оповестяват от компанията, представени от турски медии.

Куинси, който наследи Кент и като изпълнителен шеф, ще стане 14-ият ръководител на най-големия международен производител на безалкохолни питиета. Той ще заеме новия пост след годишната среща на компанията през април, като ще го съчетава с досегашната си позиция.

Кент се отдръпна от поста изпълнителен шеф през 2017 година, откакто изпълняваше тази роля в продължение на девет години.

Ръководителят, който стартира работа в компанията през 1978 година, бързо се издига в корпоративната подчиненост, заемайки разнородни маркетингови и оперативни лидерски позиции. През 1985 година става общоприет управител на Coca-Cola за Турция и Централна Азия.

 Мухтар Кент и наследника му Джеймс Куинси
Източник:

Мухтар Кент и наследника му Джеймс Куинси

Той напуща Coca-Cola и работи Efes Beverage Group в продължение на 6 години, само че след това се завръща, с цел да стане президент на американския колос и основен действен шеф за няколко района.

През 2006 година е назначен за президент и основен действен шеф на Coca-Cola International, а през 2008 година става основен изпълнителен шеф.

Роден през 1952 година в Ню Йорк, Кент е наследник на някогашния турски общоприет консул в Ню Йорк Некдет Кент.

Кент е приключил университета в Хъл, Англия със компетентност " Икономика ", а също по този начин има и тапия по административни науки от Cass Business School в Университета в Лондон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР