Председателят на Управителния съвет на БК Берое (Стара Загора) Васил

...
Председателят на Управителния съвет на БК Берое (Стара Загора) Васил
Коментари Харесай

В Берое очакват интересно първенство, в което Левски Лукойл е фаворит

Председателят на Управителния съвет на БК Берое (Стара Загора) Васил Кифев чака доста забавен сезон в мъжката баскетболна лига в изявление за клубния уебсайт. Новата акция започва през уикенда, а довечера в Ботевград първенецът Балкан и спечелилият в шампионата на националната купа Левски Лукойл ще дефинират новия притежател на Суперкупата на България. Берое пък започва сезона с домакинство на огромния любимец за купата Левски Лукойл. Двубоят е плануван за неделя от 18 часа в Общинска спортна зала Стара Загора.

" Генерално баскетболът в България върви в позитивна посока. В Лигата към този момент има нов, десети тим, в лицето на Черноморец Бургас. Може би идната година ще влезе тимът на Шумен, а за какво не на по-късен стадий и Дунав Русе. Хората обръщат съществено внимание на баскетбола и го вършат по добър метод. Тази година за мен шампионата ще бъде доста забавно ", разяснява Кифев.

" Започваме стремително против супер любимеца Левски Лукойл. За разлика от други години, когато съм си мислел, че сме покрай тях, в този момент те направиха доста мощна селекция. Взеха доста атлетични играчи. Сключиха контракт с доста положителни състезатели. С интерес чакам конфликта ни в неделя и се надявам да сме оптимално покрай тях в хода на сезона ", сподели още той във връзка дебютния мач в шампионата против столичани в неделя. По отношение на останалите тимове шефът на Берое счита, че, както и в предните сезони, по този начин и в този момент, Балкан и Рилски състезател ще бъдат другите съществени съперници на старозагорци за челните места, само че изненади могат да се чакат както от Академик Пловдив и Академик София, по този начин и от Спартак Плевен.

" В Ботевград това лято се случиха огромни промени. Нов треньор, нови състезатели, в хода на подготовката също имаше смени. За мен те ненадейно изгубиха от Сьодертале в Шампионската лига. Очаквам да намерят себе си и да бъдат доста мощни през сезона. Отборът на Рилски състезател е извънредно добре селектиран. Имат мощни чужденци, дълбочина, добър баланс. Бившият ни капитан Тихомир Желев също отиде там. Очаквам те да са по-близо до челото, в сравнение с бяха предходната година, когато имаха големи кадрови проблеми. Двата Академика са доста забавни тимове. Спартак Плевен може да обърка сметките на всеки. През предишния постоянен сезон паднахме от последните в класирането Ямбол и Черно море, а в този момент и те ще бъдат по-силни. Новакът Черноморец също е упорит тим ", разяснява още Васил Кифев. Той още веднъж подчертава, че Берое ще има оптимално високи цели през новата акция.
" Ще дадем всичко от себе си да се представим оптимално добре във всички шампионати, в които играем. Всички в клуба сме мъчително амбициозни хора и ще гоним триумфа на всички места до дъно! ", приключи президентът на Берое.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР