Председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в

...
Председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в
Коментари Харесай

Васил Велев: Плащаме 100 млн. лв отгоре за ток

Председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев означи, че прекратяването на дълготрайните контракти за изкупуване на електрическата енергия от страна на страната, подписани с американските ТЕЦ-ове „ Контурглобал Марица Изток 3” и „ AES Марица изток 1”, ще има действителен резултат върху цената на електрическата енергия у нас.

„ Със сигурност ще има действителен резултат. Достатъчно е да забележим финансовите доклади на тези централи, да видите едни доста съществени парични потоци, които непозволено се изземват от семействата, стопанската система и промишлеността и по силата на тези контракти, подписани в предишното се дават на 2 предприятия”, съобщи той в изявление за предаването „ Плюс-Минус” по NOVA.

" Българските семейства заплащат 100 милиона " от горната страна " за ток, а промишлеността – 200 млн. За двете централи годишно надплащаме 700 милиона лв.. Това го заплащат семействата, стопанската система, промишлеността. Това са едни пари, които непозволено се вземат от хората и се дават на тези 2 предприятия. Само за „ Контурглобал” са 301 милиона”, безапелационен е Велев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР