Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски
Коментари Харесай

Тол контролът проверил 44 хил. автомобила за валидни е-винетки

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски инспектира работата на чиновниците на Националното тол ръководство на територията на област Ловеч. Тол контролът на транспортните средства, пътуващи по републиканските пътища на територията на областите Ловеч, Велико Търново, Плевен и Габрово, се реализира от 40 инспектори и 11 правоприлагащи автомобила.

До 26 февруари на територията на цялата страна екипите на тол контрола, взаимно с „ Пътна полиция “, са ревизирали над 44 хиляди автомобила. На нарушителите са наложени над 1300 обезщетителни такси, формирани са и над 180 акта за определяне на административно нарушаване. Общата стойност на наложените обезщетителни такси, които са платени на постерминалите, с които разполагат инспекторите, е близо 64 000 лева От тях към 59 000 лева са от водачите на леки коли, а 5 200 лева са от водачите на останалите типове транспортни средства. Отделно водачите могат да платят обезщетителната такса и на касите на оператори, които одобряват заплащане в брой към банковата сметка на Националното тол ръководство, както и посредством банков превод или на граница преди излизане от страната. Днес, тол контролът в Ловеч до обяд бе наложил най-високата обезщетителна такса от 175 лева на водач на тежкотоварен автомобил без е-винетка.

Е-винетки сега се продават от над 8200 точки и всеки може да купи както избира и му е най-удобно. On-line посредством интернет страниците bgtoll.bg, vinetki.bg и А1.bg, мобилното приложение, посредством 428-те терминала за самотаксуване или в брой на гише.

На територията на Ловешка област има 12 терминала за самотаксуване. Каси за покупка на електронна винетка кеш има в ОПУ-Ловеч, както и във всички останали регионални пътни ръководства. Винетка може да бъде купена посредством заплащане в брой и на 3000 каси на „ Български пощи “ ЕАД, в 2300 каси на „ Изи пей “, в бензиностанциите ОМВ и Лукойл, в офисите на мобилния оператор А1.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР