Председателят на турския парламент Бинали Йълдъръм е подчертал в интервю

...
Председателят на турския парламент Бинали Йълдъръм е подчертал в интервю
Коментари Харесай

Турция: Ракетните системи, които ще купим, няма да бъдат заплаха за страна от НАТО

Председателят на турския парламент Бинали Йълдъръм е подчертал в изявление за азербайджанската телевизия ITV, че ракетните системи С-400, които Турция ще купи от Русия, в никакъв случай няма да бъдат запалаха за страна от НАТО, съобщи в. " Миллиет ".

Йълдъръм е изтъкнал, че регионът, в който се намира Турция, претърпява сериозен интервал и Анкара е длъжна да подсигурява сигурността на границите си и сигурността на народа, за което има потребност от ефикасна отбранителна система. Той е показал, че Турция е страна от НАТО и е желала за тези свои потребности да може да купи системи за защита от други страни от НАТО. Не можахме да купим и като не можахме, без защита ли ще оставим Турция? И ние взехме нашите защитни ограничения, е декларирал Йълдъръм във връзка решението на Анкара да купи ракетни системи С-400 от Русия, предава Българска телеграфна агенция.

Ракетните системи С-400, които ще купим, не са опасност за страна от НАТО. Те служат, с цел да посрещнем личните си потребности за защита, е подчертал Йълдъръм. Той е изтъкнал, че в случай че Америка или европейските страни от НАТО бяха дали на Турция такива системи, тя е нямало да се насочи по този път. По думите му до покупката на С-400 се е стигнало по-скоро поради нужда, а не поради желание.

В случай на потребност ще използваме това /ракетните системи С-400 - бел.ред/ с възпираща цел, е декларирал Йълдъръм. Той е прецизирал, че Анкара ще употребява вероятно тези системи за противопоставяне на ракети, изстреляни от региона на южната й граница.

Йълдъръм е добавил, че по-рано Гърция, която също е член на НАТО, е купила ракетни системи от Русия и никой нищо не й е споделил. Когато Турция купува, й се задават въпроси за какво купува. Турция е суверенна страна, сама взима решение и стои зад взетото решение, е споделил ръководителят на турския парламент.

Йълдъръм, който е на посещаване в Азербайджан, е декларирал също, че турско-азербайджанските връзки са отлични. Той е показал, че двете страни реализират дружно доста огромни планове - енергийни планове, железопътни планове, петролно-химически, планове за рафинерии. По думите му това са действия, които са доста значими освен за Азербайджан и за Турция, само че и за целия регион.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР