Председателят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов даде интервю пред Sportal.bg,

...
Председателят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов даде интервю пред Sportal.bg,
Коментари Харесай

Шеф на ЦСКА 1948: Човек на боса на Литекс иска да закрие марката ЦСКА, Левски се страхува от нас

Председателят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов даде изявление пред Sportal.bg , в което приказва по тематики, засягащи както клуба от Втора лига, по този начин и банкрутиралия гранд на българския футбол ЦСКА. Гьонов, който е и член на известната фенска организация " Офанзива ", си пожела един ден армейската общественост да бъде обединена. Ето какво сподели шефът на " алените ":

- Каква е повода за измъчените победи на ЦСКА 1948 във Втора лига?
- Конкуренцията във Втора лига е доста огромна. Отборите са много изравнени, някои от които може и да нямат големи упоритости, само че имат доста опитни футболисти. Сами виждате, че множеството тимове, афиширали упоритости за елита, също губят точки. От друга страна има още потребност от сработване сред новите и старите футболисти в нашия тим. Но най-важното са успехите, по този начин ще пристигна и самочувствието, което ще спомогне да покажем своите благоприятни условия. Отборите, против които се изправяме, идват освободени и през цялото време на мача се затварят с мисъл, в случай че може да завлечен равния резултат. Но ние сме ЦСКА и би трябвало да сме подготвени за подобен футбол.

- Ще се завърне ли Емил Гъргоров в тима?
- На този стадий не виждам такава опция.

- Защо си потегли Емил Михайлов? В медиите излязоха негови подмятания за пари.
- Това са измислици. Били сме оптимално правилни към Емо, както и той към нас. Сам пожела да смени средата, стиснахме си ръцете, издължихме му се до стотинка и си пожелахме триумф. Емо Михайлов даде доста на нашия тим и сме му признателни.

- Защо ви напусна и Николай Цветков? Тогава също стана дума за пари.
- Отново най-отговорно декларирам, че от финансова позиция каквито задължения сме поемали към футболисти, треньори и институции, сме ги изпълнявали без забавяния. Николай Цветков реши да напусне заради персонални аргументи. Не смятам, че би трябвало да задържаме някого принудително.

- Прави усещане, че публиката ви не се усилва по отношение на по-долните групи. Защо?
- Нека не вършим генерални заключения. На този стадий сме изиграли едвам един домашен мач в разгара на лятото.

- На ЦСКА-София – Копенхаген имаше 25 хиляди, до момента в който на мачовете на ЦСКА 1948 феновете са в пъти по-малко. Това може ли да се промени?
- Естествено, че може. Аз постоянно съм се надявал почитателите да се обединим. Хората, които бяха на мача с Копенхаген, са армейци и до скоро всички бяхме дружно и бяхме доста повече. Феновете са зажаднели за мачовете в Европа, по тази причина ги разбирам. Но щом цитираме цифри, какъв брой хора имаше на срещите им с Витоша (Бистрица), Дунав, Славия...

- Предложихте се за мач с Левски във връзка рождението на Георги Аспарухов. Това ви донесе насмешки от почитатели на ЦСКА-София. Грешка ли беше и имаше ли отговор от " сините "?
- Нямаме отговор от " синия " тим – може би се опасяват от нас. Ние сме окуражени да играем с тимовете от Първа лига и да ги побеждаваме, въпреки и в другарски срещи. Нашите почитатели горят за Вечно дерби. В предишното е имало шест контроли сред двата гранда. Не виждам нищо неприятно и в този момент да се организира сходна среща. Колкото за мненията – има хора, които каквото и да създадем, ще се пробват да го извъртят и омаловажат.

- Какво се случва с емблемата на ЦСКА и от кое място е финансирането на вашата оферта за нея?
- До мен доближи информация, че човек, покрай притежателя на Литекс е подал молба за заличаването на марката " ЦСКА "! Целта е ясна – да не се заплаща нищо. Това може сами да си го ревизирате. Жалко за всички, които са повярвали в лъжата, а дори водачите на агитката си сложиха имената за " идеята ".

- Получавал ли сте закани в последните две години?
- Не желая да разясня дали съм имал закани, или не. На мача с Ботев (Гълъбово) имаше към двайсетина фена, армейци, които първоначално обиждаха тима и мен. Отидох при тях и си поговорихме. За да са пристигнали, вероятно са имали някакъв интерес към нашия тим, защото не бяха от Гълъбово. На хората им е болно от протичащото се. До през вчерашния ден бяхме дружно, в този момент сме разграничени. Те знаят, че тимът, който поддържат е Литекс, само че са създали компромис. Ние с това не може да създадем компромис. Дано един ден още веднъж да сме дружно. Радвам се, че най-после с част от тях си стиснахме ръцете и ни пожелаха триумф. Някои дори се снимаха с Вальо Илиев.

- Докога в ЦСКА 1948 няма да има чужденци?
- Пътят, по който сме поели, е да играел единствено с български футболисти. Виждате, че нямаме потребност от чужденци на този стадий. Просто нямаме потребност.

- Минаха три кръга във Втора лига. Кой е най-сериозният ви съперник?
- Много е рано да се дефинира кой е. Виждате, че против нас на всички места се играе на живот и гибел. Това е обикновено, всеки дава максимума си против ЦСКА. Гледаме мач за мач и нека най-после на сезона сме първи в класирането.

- Две години след учредяването на ЦСКА 1948, клубът безупречен ли е финансово?
- Напълно! Не изискуем една стотинка на никого. Където сме отишли, сме си платили. Интересно дали може да се каже същото за тима, който сега семейства на " Армията ".

- ЦСКА 1948 ще играе ли в миналото на стадион " Българска войска "?
- Надявам се да се завърнем в нашия дом и цялата армейска общественост да се сплотена!

- Голяма част от медиите ви назовават ЦСКА 1948, а ЦСКА-София съгласно тях е ЦСКА, въпреки публично БФС да не води към момента никой за правоприемник на армейците. Как се отнасяте към това?
- Опитваме се да го променим. Ние разбираме медиите, тъй като търсят сензацията и интереса. Например, в случай че разгласят Литекс против Левски, няма да има подобен отзив. Затова и доста хора бяха комплицирани. Но съм сигурен, че няма медия, която да не знае истината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР