Председателят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов бе гост в студио

...
Председателят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов бе гост в студио
Коментари Харесай

ЦСКА 1948: Шеф на ЦСКА-София е обявил, че са се разбрали с Кралев и взимат базите

Председателят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов бе посетител в студио " Дерби ", където приказва по отношение на идния търг за базите на ЦСКА. Шефът на " алените " съобщи, че административният шеф на ЦСКА-София Милко Георгиев е разкрил пред хора в Лондон, че клубът на Гриша Ганчев се е схванал с министър Красен Кралев за стадион " Българска войска " и Панчарево. Гьонов прикани страната за бистрота и почтеност.

" Емблемата на ЦСКА? Въобще не е платена и не се е стигнало до заплащането на въпросните 8 милиона лв.. Какво е моралното право за един тим, който се е преместил от Ловеч в София, да твърди, че е ЦСКА. Убеден съм, че ние имаме повече морално право, само че на първо място е законът. Трябва да се съблюдават разпоредбите, само че не съм уверен, че другата страна има предпочитание да " играе " по разпоредбите. Пред хора в Лондон господин Милко Георгиев е декларирал, че министър Кралев се е схванал с управлението и ЦСКА-София взима базите. Искам да имам вяра, че това е една неистина.

Надявам се, че думите на господин Георгиев не са истина. Министърът даде обещание обществено, че търгът ще е почтен и транспарантен. Така би трябвало да бъде! Нашият клуб е учреден на жълтите павета, известно е кои сме. Основателите сме и ръководители, познати сме добре в алената общественост. Знае се другият клуб от кой град е пристигнал, с кой се е сливал и така нататък Не желая да давам отговор на легенда като Димитър Пенев, ние постоянно сме се забавлявали на неговите шеговити мнения. Надявам се, че с изявленията за нас, той се е шегувал с публицистите.

Откъде се финансираме? Имаме 12 спонсорски контракта, които са ни обезпечели целия бюджет, имаме доходи от билети, продукти, направихме един доста забавен екип, вероятно сте го забелязали. В клуба има над 150 притежатели, всеки от тях може да даде подаяние. За нас е прелестно да чуем, че човек като Кирил Домусчиев ни симпатизира, въпреки всичко той изрично е най-успешният футболен началник в България в последните години. Той обаче бе безапелационен, че няма общо с нас и си гледа своя Лудогорец. Надявам се един ден ЦСКА 1948 да бъде съперник на отбора от Разград.

На този стадий играем чартърен, само че бихме могли да се похвалим, че сме основали едни от най-хубавите условия - базите на ДИТ са едни от най-хубавите в София, усещаме се добре там. Чакаме, несъмнено, търга за " Армията " и Панчарево - ще се радваме да се върнем в нашия дом!

Вариант за обединяване със Септември (София) в ЦСКА Септемврийско знаме? Не, този вид изобщо не е обсъждан. Няма такова нещо, нека скоро стартираме да се борим за присъединяване в европейските клубни шампионати. Нашият тим е най-стойностният в Трета лига и го демонстрираме на терена. Където и да гостуваме, се вижда еуфория в публиката на домакините.

Получаваме ли съдийско рамо? Не желая по никакъв метод да разясня съдийството, не влизаме в сделки с съперници или със съдии. Аз узнавам имената на съдиите едвам когато отида на стадиона в деня на мача. Нашият тим не се употребява със съдийска поддръжка, изрично. Говори се, че нашите съперници постоянно са премирани и подтиквани от трети лица, само че нас това не ни интересува.

Членове сме на БФС, само че за жалост като новоприети няма да имаме опция да гласуваме на идния конгрес. Всичко към нашите документи е изцяло изрядно. Във всяко едно нещо сме изрядни, дублирам го. Лично мое мнение е, че господин Борислав Михайлов има управителните качества да бъде отпред на БФС. Членството му в УЕФА е задоволително самопризнание, само че ние в клуба не сме обсъждали това, тъй като знаем добре, че няма да имаме право на глас на конгреса.

Мисля, че е неосъществим разновидността ЦСКА 1948 и ЦСКА-София да играят дружно на стадион " Българска войска ". Доста комплициран вид. Надяваме се от нашата школа да излязат новите Стоичков, Костадинов и Пенев. Къде са вложени 4 милиона лв.? В Панчарево? Не ми се разяснява. Игрищата са правени от " ЦСКА Завинаги " преди още господин Гриша Ганчев да пристигна в София. Числото 4 милиона ми се коства доста огромно. Ще създадем всичко допустимо, с цел да се върнем в нашия дом.

Защо има толкоз доста хора, които поддържат ЦСКА-София? Причините са три. Първо, те играят на стадион " Българска войска ". Това, което ние желаеме да потвърдим, че е непочтено. Хората вървят на стадиона, на който вървят от 20 и повече години. Ходят, въпреки че там играе пристигналият от Ловеч тим. Второ, играят в Първа лига против Левски, Черно море, Ботев (Пловдив), а ние играем на този стадий със Свобода (Пещера). Третото нещо е емблемата. Емблемата на ЦСКА от ден 1 седи на фланелките им. Това е безусловно нелегално, само че за жалост в нашата страна няма кой да излезе да го каже и да си потърси правата.

Казваха, че един месец откакто се основа ЦСКА 1948, ще " събираме цирка ". Даже мога да кажа кои хора тъкмо го твърдяха това, само че не желая. После ни даваха три месеца, след това една година. Нашият тим ще го има, обезпечено.

Питам публицистите какво ще стане, в случай че другият тим загуби " Българска войска "? Ако ние загубим базите, ще продължим да се борим и да ни има. А какво ще стане с ЦСКА-София, в случай че загуби стадиона? Ще се върне в Ловеч? Ще се върне в Етрополе? Ще строи нов стадион в София? Ще обикалят като нас ли? Това желая да попитам. Г-н Кралев сподели неведнъж, че търгът ще бъде транспарантен. Законът не би трябвало да се прескача ", сподели Добрин Гьонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР