Председателят на Tреньорскатата школа по футбол и технически директор на

...
Председателят на Tреньорскатата школа по футбол и технически директор на
Коментари Харесай

От БФС може да ограничат и полевите играчи извън ЕС

Председателят на Tреньорскатата школа по футбол и механически шеф на Българския футболен съюз проф. Лъчезар Димитров даде изявление за медийните канали на БФС, в което обясни изненадващото решение на БФС да вкара възбрана за присъединяване на вратари отвън Европейския съюз в родното състезание.

Той изясни претекстовете за тези ограничения, които, съгласно него, са " пилотна стъпка ", а след нея ще последват и други. Той не изключи сходно предписание да бъде признато и за полеви играчи.

„ Коментираме въпроса сходни ограничаващи ограничения да бъдат признати и за полеви играчи от страни отвън Европейския съюз. Обсъждаме опцията тимовете от Първа лига да имат наложително на терена най-малко един футболист до 23 години, а тези от Втора лига – най-малко 5-6 млади играчи. Именно акцентирането върху футболистите на възраст сред 18 и 23 години ще им даде опция те да се развиват в конкурентна конюнктура. Добър образец е актуалната селекция на младежкия народен тим, който започва сполучливо актуалните европейски квалификации ", разяснява Димитров.

Преди дни шефът на БФС Боби Михайлов оповести, че от идващия сезон такава възбрана ще важи за врататите, само че тези, които сега играят в Първа лига, няма да да бъдат наранени.

https://www.youtube.com/watch?v=zJwaG1FJNpU
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР