Председателят на Световната професионална билярд и снукър асоциация (СПБСА) Джейсън

...
Председателят на Световната професионална билярд и снукър асоциация (СПБСА) Джейсън
Коментари Харесай

Световната професионална билярд и снукър асоциация подкрепи образователния проект н ародната снукър федерация

Председателят на Световната професионална билярд и снукър асоциация (СПБСА) Джейсън Фъргюсън изрази цялостната си поддръжка към интернационалния план, който Българската снукър федерация извършва в партньорство с Европейската билярд и снукър асоциация (ЕБСА). Това се случи по време на семинар за обмяна на положителни практики, който се организира в границите на плана в Шефилд, Англия при започване на седмицата.

В събитието участваха представители на шестте колегата по плана „ Развитие на умения в и посредством снукър “ (STROKE), финансиран с поддръжката на Европейската комисия посредством стратегия Еразъм +.

В рамките на семинара Джейсън Фъргюсън, основният треньор на СПБСА - Крис Ловъл и Крис Хорнби - Мениджър "Спортно развиване " показаха просветителните начинания, които асоциацията организира в страни по целия свят. Особено внимание бе отделено на програмата Cue Zone into schools, която се извършва в партньорство с учебни заведения от 2013 година.

Целта ѝ е да разпространява всеобщото упражняване на спорта, като с това спомогне за повишение физическите, психическите и обществените умения на децата по занимателен за тях метод. В рамките на програмата е създадена и концепцията „ функционален снукър “, която съчетава практикуването на спорта със познания по математика и британски език. Тя е приета като добра процедура за образование в и посредством спорт и се осъществя сполучливо към този момент и в Китай.

източник: БФСнукър

Особен интерес измежду участниците в семинара провокира визитата на Sheffield Mencap and Gateway – където деца и възрастни с умствени увреждания имат опция да играят снукър като средство за възстановяване на психологичното здраве и повишение увереността в личните благоприятни условия и умения. Инициативата се осъществя в партньорство със СПБСА и демонстрира образно по какъв начин постоянното присъединяване в снукър тренировки може да окаже позитивно влияние върху персоналното и общественото развиване на индивидите.

Семинарът съответства с тазгодишното Световно състезание по снукър в Шефилд. Това даде добра опция на участниците да се потопят в атмосферата в центъра на международния снукър. Те даже имаха неповторимия късмет да гледат професионален мач от 1-ви кръг на Шампионата онлайн в емблематичния за спорта Crucible Theatre.

В България снукър федерацията си партнира с Национална финансово-стопанска гимназия София. Заедно с гимназии от Португалия и Италия, както и с исландска неправителствена асоциация за нововъведения те ще разработят новаторска стратегия, съчетаваща умения в снукър, физика и математика.

Програмата ще бъде ориентирана към младежи и снукър играчи и ще бъде тествана пилотно през идната образователна година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР