Председателят на Столичния общински съвет (СОС) представи днес програма за

...
Председателят на Столичния общински съвет (СОС) представи днес програма за
Коментари Харесай

Психолози помагат на тежкоболни пациенти и близките им в София

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) показа през днешния ден стратегия за даване на психическа помощ като форма на палиативна грижа в четирите столични многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване и СБАЛОЗ " Марин Мушмов " , дружно с шефовете на здравните заведения и ръководителя на Асоциацията на пациентите с онкологични болести Евгения Александрова, заяви Българска национална телевизия.

Инициативата към този момент се реализира в Първа, Втора и Четвърта МБАЛ, Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Княгиня Клементина " и в Специализирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести " Проф. доктор Марин Мушмов ".
 ВМА открива гореща линия за психическа помощ
ВМА открива гореща линия за психическа помощ

Специалистите от ВМА ще дават безвъзмездни съвещания

Психологическа помощ ще се оказва изцяло гратис по по четири часа дневно на тежкоболни пациенти и техните близки от целия град. Данни за контакти с психотерапевтите към този момент са оповестени на интернет страниците на лечебните заведения.

Целта на самодейността е тежкоболните пациенти да имат опция да се извърнат към психолог. На онкологичните психическа поддръжка ще се оказва наложително от страна на лекарите. Палиативната грижа не замества, а само добавя общоприетата, като по този начин ще се комбинират напъните на необятен кръг експерти в интерес на пациента.
 БЧК започва онлайн акция за психическа помощ
БЧК започва онлайн акция за психическа помощ

Експерти ще дават помощ всеки ден от 12:00 ч. до 14:00 ч.

" Идеята ни е да помогнем на хората да преминат по-лесно през напрежението и тежкия интервал на лекуване, като и да спомагаме за положителния му свършек. Скоро, дружно с пациентски организации и специалисти, ще представим подробна стратегия за информиране и профилактика на онкологичните болести ", уточни Георги Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР