Председателят на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз д-р

...
Председателят на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз д-р
Коментари Харесай

Столичната лекарска колегия за „Пирогов”: Добрата координация предотврати по-голяма трагедия

Председателят на Столичната лекарска гилдия на Българския лекарски съюз доктор Асен Меджидиев изпрати отворено писмо по отношение на случая в " Пирогов " тази нощ. Двама души починаха при гърмеж на апаратура за О2, само че животите на десетки бяха избавени от бързата и професионална реакция на дежурните екипи в болничното заведение, както и на пристигналите спасители.

Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

Във връзка с пожара от тази нощ в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД, при който починаха 2 пациенти след случай с О2, Столична Лекарска Колегия на БЛС сервира своите благодарсности към управлението и личния състав на незабавната болница и съболезнования към околните на починалите.

Съзнавам какъв брой е тежко и отговорно в сходен миг да реагираш бързо и съответно, с цел да спасиш всички. Възхищавам се на Вашите алтруизъм и експедитивност! Благодаря за всичко, което сте създали за пациентите, за личния състав и най-много за ограниченията, с помощта на които е овладяна обстановката! Без Вас в този момент можеше да приказваме за обстановка с доста по-сериозна тежест. Благодаря на лекари, сестри и санитари от всички дежурни екипи, както и всички, реагирали от домовете си и мигновено явили се в " Пирогов ", с цел да оказват помощ.
Двама мъже са починалите в „ Пирогов ” Открита е гореща линия за близки на пациентите от Второ вътрешно поделение
Благодаря доста и на екипите на пожарна, полиция и гражданска отбрана за извънредно професионалната и навременна реакция по преодоляване на пожара и изтегляне на пациентите на клиниката. Благодарности за незабавната реакция и персоналното отзоваване на проф. Мутафчийски, който в 5:15 беше персонално в " Пирогов " с подготвеност за реакция на неговите звена. За следващ път при сериозен случай изпъкна професионализма и положителната съгласуваност сред структурите на опазването на здравето, лекарите и екипите на Министерство на вътрешните работи и Пожарна като на място се отзоваха също министрите Кирил Ананиев, Младен Маринов и гл. комисар Николай Николов.

Благодарности и към екипите на ЦСМП-София, за това че незабавно след случая 5 коли за спешна помощ бяха пред " Пирогов " с подготвеност да окажат помощ.

Столична Колегия на БЛС има подготвеност да спомага във всеки един миг за всичко, от което се нуждае болница " Пирогов "! Търсете ни. Ние сме отсреща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР