Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази срещу изводите от

...
Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази срещу изводите от
Коментари Харесай

Спецапелативният съд възропта срещу част от констатациите на ВКС по делото "Иванчева"

Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази против изводите от инспекцията по делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова. В писмо до проверяващите от Върховен касационен съд и до съдийската гилдия на Висш съдебен съвет Ушев акцентира редица доводи, с които оборва констатациите на висшите съдии, инспектирали делото.

Проверката в съда стартира след спор дали в нарушаване на закона Иванчева и Петрова не са освободени под " домакински арест ".

Най-спорно беше определението на арбитър Иво Хинов от спецсъда, който е и докладчик по делото. Той разпореди двете да бъдат освободени от ареста в правосъдна зала. Само за няколко часа обаче горната инстанция анулира това.

Именно в метода, по който е анулирано решението на Хинов, проверяващите от Върховен касационен съд откриха проблеми. Според Георги Ушев обаче, няма нарушавания. Тъкмо в противен случай - в случай че са били освободени незабавно, до произнасянето след няколко дни на горната инстанция, както е по закон, Петрова и Иванчева можело да се укрият. Ушев даже дава образец с делото " депутатския брат ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР