Председателят на Социалистическата партия на Сърбия и външен министър Ивица

...
Председателят на Социалистическата партия на Сърбия и външен министър Ивица
Коментари Харесай

Дачич: Сърбия няма да направи всичко, за да влезе в Европейския съюз

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия и външен министър Ивица Дачич съобщи, че за социалистите Сърбия е най-важна и стои преди всичко, само че те би трябвало да се борят и за своята еднаквост и за своя избирателен резултат, оповестяват белградските издания " Данас " и " Блиц ".

Дачич приказва в претъпканата зала на Сръбския национален спектакъл в Нови Сад, където се състоя първата от редица срещи, с които СПС ще означи 30 години работа под мотото " 30 години - ние стоим непрекъснато ", предава Българска телеграфна агенция.

Нито един социалист в никакъв случай не е предал своя народ. Сърбия е за нас най-важна, по тази причина социалистите приказват през днешния ден за национализъм и това никой не може да ни забрани и би трябвало да се знае - Сърбия няма да направи всичко, с цел да влезе в Европейски Съюз, няма да работи във своя щета, декларирал Дачич, представен от белградските издания.

Сръбският външен министър декларирал, че през днешния ден Сърбия чака да се отстранен митата, с цел да продължи разговорът, само че не чака от Прищина градивен метод за решаването на косовския въпрос. Това е въпрос на политическа фантастика, съобщи Дачич, отговаряйки на въпрос на публицист дали се надява на градивно предложение от Прищина в скоро време по отношение на решаването на косовския въпрос.

Всички техни хрумвания се свеждат до това, че Сърбия би трябвало да признае независимостта на Косово. Ние чакаме митата да бъдат отстранени, с цел да може въобще този разговор да продължи, декларирал Дачич, представено от вестник " Блиц ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР