Председателят на Социалдемократическата партия на Германия Мартин Шулц, който трябваше

...
Председателят на Социалдемократическата партия на Германия Мартин Шулц, който трябваше
Коментари Харесай

Мартин Шулц напуска, нарушил две обещания

Председателят на Социалдемократическата партия на Германия Мартин Шулц, който трябваше да стане външен министър в новото съдружно държавно управление отпред с Ангела Меркел, отдръпва кандидатурата си след мощна опозиция от личната му партия, предадоха немски медии.

Оттеглям кандидатурата си за поста външен министър, защото тя може да заплаши гласуването на съдружния контракт от членовете на ГСПД, разгласи самият Шулц, откакто новината за измененията изтече в медиите.

Според информации на вестник „ Билд “ управлението на ГСПД е помолило Шулц да разгласи публично отхвърли си още този следобяд.
Това значи, че социалдемократите отдръпват доверието си от него. В сряда той самият пък разгласи, че се отдръпва от председателството на партията в интерес на Андреа Налес, която ще е първата жена отпред на социалдемократите от основаването на партията.
Причина за отхвърли му са обвиняванията от елементарните членове на ГСПД, че Шулц е употребявал партията за трамплин, с цел да си откри прекрасен пост в политиката и че е нарушил две обещания – да не позволява четвърти кабинет Меркел и да не влиза още веднъж в огромна коалиция с ХДС.
През идните дни социалдемократите би трябвало да подложат на гласоподаване съдружния контракт с консерваторите и от резултата от техния избор зависи дали ще има ново държавно управление в страната.
След продължителни и тежки договаряния консервативният лагер на канцлера Меркел и социалдемократите се договориха в сряда по разпределянето на министерските постове в бъдещия кабинет, който се чака да поеме функционалностите си през март.
Досега никой не е назначен публично, само че измежду евентуалните министри няма нито един върховен политик от някогашна Германска демократична република като се изключи канцлерката, израсла в комунистическата част на страната.

Откакто бе огласено съглашението, валят рецензии от целия политически набор. Някои висши представители на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел недоволстват от скромния брой министерства, непокътнати за тяхното политическо семейство, изключително при основните ведомства. "Навсякъде ври и кипи ", заключи ситуацията ръководителят на младежката организация на ХДС Паул Цимяк и прикани за "обновяване " на държавното управление. "В това държавно управление по този начин просто не може да продължава ", съобщи той пред радио "Дойчландфунк ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР