Председателят на СОС показа писмо на Лена БориславоваОбщинският съвет няма

...
Председателят на СОС показа писмо на Лена БориславоваОбщинският съвет няма
Коментари Харесай

Кабинетът иска поскъпване на транспорта в София

Председателят на СОС сподели писмо на Лена Бориславова
Общинският съвет няма по какъв начин да одобри нарастване на билета

Оптимизация е правена предходната есен

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев сподели в изявление пред Българска национална телевизия писмо от началника на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова, в което се споделя, че Столична община ще бъде финансирана от държавното управление против промени и оптимизация на превоза. “Оптимизация на разноските значи тяхното понижаване.

Ние съответните оптимизации ги вършим всеки месец. Над 70% са разписанията, които са изменени в София на база на новата умна система, която имаме и GPS устройствата в автобусите”, сподели Георгиев.

Председателят на СОС съобщи, че няма автобусни линии, които дублират метрото, 70% от рейсовете водят до спирка на метрото, 100% от трамваите прави връзка със спирка на метрото. Направена е и оптимизация - над 5% от маршрутното разписание бе понижено предходната есен, над 5% от административния личен състав е скъсен.

Общинският съвет няма по какъв начин да одобри нарастване на билета за градски превоз, тъй като не там е решението на финансовите проблеми, акцентира обаче Георгиев. Той даде образец, че природният газ за градския превоз е поскъпнал с 330 %, токът за метрото - също. От началника на кабинета на министъра на финансите общинарите получили друго писмо, в което се споделя, че е време да бъде увеличена цената на билетите и картите за градския превоз. “Честно казано, не чакахме до такава степен да се стигне и няма по какъв начин да приемем, и те го знаят доста добре. При тази инфлация, увеличени разноски за фамилиите за ел. сила и горива няма по какъв начин да им прехвърлим с нарастването на транспортните билети и карти вредата за София от 143 млн. лева, които не доближават - това е незаслужено.”, съобщи Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР