Председателят на собствениците на бензиностанции в Гърция обясни причината за

...
Председателят на собствениците на бензиностанции в Гърция обясни причината за
Коментари Харесай

Тази година почивката в Гърция ще ни излезе много солено

Председателят на притежателите на бензиностанции в Гърция изясни повода за внезапното повишаване на цените на горивата. " Ако държавното управление не понижи незабавно акциза върху петролните артикули, по островите цената може да доближи даже до две евро и половина за литър ",заяви Георгиос Асматоглу в изявление за локални медии.

Собствениците на бензиностанции отхвърлят да има нечиста сделка с цените, а те са резултат от високите транспортни разноски до островите и рецесията за петрола в света.

От туристическия отрасъл, където чакат доста мощен сезон тази година, също приканиха държавното управление за незабавна реакция, тъй като високите цени на бензина ще се отразят на туристопотока. Вече се оповестява, че туристи с предварителни резервации това лято изчакват да се успокоят цените на бензина и по-късно удостоверяват почивки на островите, осведоми БНР.

Днес цената на безоловния бензин в континентална Гърция се движи сред 1,70 евро с оптимални стойности до 1,85 евро.

Гърците са недоволни освен от високите цени на бензина, само че чакат да се покачат цените на артикули и услуги, които са свързани с по-скъп превоз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР