Председателят на Сметната палата Цветан Цветков заяви, че разликите в

...
Председателят на Сметната палата Цветан Цветков заяви, че разликите в
Коментари Харесай

Отчетът на СУ пред Сметната палата показвал разлики за милиони



Председателят на Сметната палата Цветан Цветков съобщи, че разликите в доклада на Софийския университет " Св. Климент Охридски " възлизат на милиони левове.

" Има противоречие на данните, които се показват в доклада, салдото и оборота на СУ с систематизираните данни на останалите факултети ", изясни Цветков пред bTV.

Припомняме, в понеделник, 17 юли, стана ясно, че инспекторите на Сметната палата са отказали да заверят финансовия доклад на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за 2016 година

 От Сметната палата не завериха доклада на Софийския университет
От Сметната палата не завериха доклада на Софийския университет

В 6-месечен период в СУ би трябвало да изпълнят рекомендациите

Според инспекторите, годишният финансов доклад не дава вярна и почтена визия за финансово положение и имущество на Софийския университет към 31 декември 2016 година

Стана ясно още, че в Софийския университет " Св. Климент Охридски " не е обезпечена еднаквост на информацията сред данните в макета на систематизираната оборотна ведомост, систематизираните данни от оборотните ведомости на структурните звена към университета и счетоводните бази данни.

По думите на Цветков нарушавания имало и в разплащанията на университета - имало процедура служебните задатъци да се изплащат в брой, а не по банков път. Така се разплащали и разноските за артикули, депозити за тръжни процедури и други.

Още в понеделник Сметната палата даде 6-месечен период на СУ да направи инспекция и да отстрани несъответствията, след което ще последва нов одит. " Университетът би трябвало да извърши инспекция, с цел да откри дали това са счетоводни неточности или неналичия ", добави Цветков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР